Drept la replică solicitat de AUR

Data publicării:
George Simion.
George Simion. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Ca urmare a articolului Diana Șoșoacă, doi deputați ex-AUR și deputatul PSD Dumitru Coarnă au fost în audiență la ambasadorul lui Putin la București, care a fost preluat și pe rețelele de socializare, în virtutea dreptului la replică și pentru o corectă informare a publicului, vă rugăm să inserați, în interiorul articolului, următoarele precizări: 

  1. Titlul articolului, în forma distribuită în social media, este înșelător și îi induce în eroare pe cititori. Prin eliminarea prefixului „ex-”, înțelesul sintagmei respective este că doi actuali deputați ai partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) s-ar fi întâlnit ieri cu ambasadorul Federației Ruse la București, ceea ce este o informație eronată, care a fost propagată cu bună știință. Niciun parlamentar al AUR nu a participat ieri sau în altă zi la vreo întâlnire cu ambasadorul rus. 

  2. După cum au afirmat reprezentanții săi în repetate rânduri, partidul AUR condamnă cu fermitate agresiunea militară a Federației Ruse împotriva Ucrainei și solicită aplicarea dreptului internațional. 

  3. Cele două persoane la care faceți referire în conținut nu mai dețin calitatea de membru AUR, realități obiective care pot fi confirmate în urma unei simple căutări pe google. Ambii domni și-au pierdut, prin excludere, calitatea de membri ai partidului AUR încă de la începutul anului 2021, din motive pe care nu le vom dezvolta aici, dar ușor de aflat în urma unei minime verificări.

Acestea fiind scrise, vă solicităm eliminarea articolului cu titlul eronat de pe rețeaua de socializare Facebook și republicarea acestuia cu titlul corect.

Mențiunea redacției: Dintr-o eroare, știrea a fost publicată pe pagina de Facebook Digi24 cu un titlu care nu conținea mențiunea că cei doi parlamentari nu mai sunt membri AUR. Ulterior, titlul a fost corectat și pe rețelele sociale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri