Dumitru Borțun: Noi criticăm bugetul că e de austeritate când aproape toată lumea e în criză? Asta înseamnă demagogie

Data publicării:
sedinta a parlamentului
Sedință a Parlamentului. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Criticile aduse bugetului pentru 2021 și miile de amendamente depuse de social-democrați arată delimitarea clară între două tipuri de politician: cel care trebuie să facă ceva repede în condițiile date și cel interesat doar de propaganda electorală, a declarat la Digi24 Dumitru Borțun, specialist în comunicare publică.

"Există două tipuri de politician - cel care vine acolo să facă un buget pentru țară în condițiile date și a doua, care face propagandă electorală, să-și îmbunătățească imaginea, să transmită mesaje către membrii partidului sau către electorat, mai ales când sunt în opoziție.

E terifiant să auzi niște oameni acuzând Guvernul că a făcut un buget de austeritate. Pai ce buget ar fi putut să facă în condițiile date? Suntem în plină criză - medicală, economică, socială, suntem într-o mare problemă, noi și alte țări. Aproape toată lumea e așa. 

Și noi criticăm bugetul că e de austeritate? Asta înseamnă demagogie, care e principalul dușman al democrației", a spus Dumitru Borțun.

Despre cele 3.000 de amendamente depuse de social - democrați, Borțun a spus că reprezintă un instrument pentru blocarea dezbaterilor: "Oamenii ăștia nu sunt interesați de buget. Acest buget era de urgență, trebuia făcut pe repede înainte, așa cum procedat în comisii, unde le-au respins în bloc și au trecut mai departe".

Citește și:

Scandal la comisiile de Educație. Natalia Intotero și Monica Anisie s-au certat care să conducă ședința

Stelian Ion, criticat dur în CSM pentru întâlnirile de la Ambasada SUA: Nimeni nu are voie să se amestece în treburile noastre interne

Scandal la avizarea bugetului în comisii. Solomon (PSD), către USR PLUS: "Dacă erați ciobani, vă dădea afară proprietarul oilor"

 

Comisiile parlamentare de buget-finanţe continuă vineri dezbaterile asupra proiectului legii bugetului de stat pe 2021.

Vineri sunt programate dezbateri la bugetele mai multor ministere, printre care Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Justiţiei.

Toate bugetele ordonatorilor principali de credite au primit joi avize favorabile în comisiile de specialitate

La proiectul legii bugetului de stat au fost depuse 3.169 de amendamente.

Conform calendarului stabilit de Birourile permanente reunite, până sâmbătă, la ora 14,00, sunt prevăzute dezbateri în cadrul Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci cu ordonatorii principali de credite şi elaborarea rapoartelor asupra proiectelor legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pe tema bugetului este programată să înceapă luni la ora 16,00, urmând ca marţi să fie dat votul final la proiectele legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri