Emil Hurezeanu: „România a ajuns o broască ce trebuie înghițită de politicieni”

Data publicării:
515431c195f9cf8533000060

Invitat la emisiunea „Jurnalul de seară”, jurnalistul Emil Hurezeanu a explicat cine a greșit în această situație și cine a făcut o imixtiune în justiție.

„Divizarea procurorilor în copoii răi, copoii buni, Jim și Jeff, după binomul ăsta după care americanii își anchetează infractorii este o eroare într-o democrație. Justiția este o putere independentă, iar șeful guvernării nu poate să susțină că există o culoare ideologică sau de putere a președintelui în funcție cu care s-ar identifica o parte din procurorii din înalta ierarhie. Și din partea domului Băsescu s-a consumat o imixtiune, dar Băsescu este un factor constituțional de echilibru. El a recunoscut că s-a interesat în legătură cu situația. (...) Constatăm că și dânsul a încălcat un principiu al separării puterilor în stat. Dacă punem în balanță cele două atitudini, greșeala mai mare este a domnului Ponta”, a spus Emil Hurezeanu.

„Poate ar fi un motiv ca cei doi să se întlânească nu pentru a-și striga în față cu trufie felul în care vor să se despartă prin dizolvarea pactului de coabitare, ci să fie gata să își facă concesii și să înghită broasca asta. Așa ajuns România, o broască ce trebuie înghițită de politicieni. Cu multe fisuri, cu multe fracturi, care trebuie sudate”, a mai afirmat jurnalistul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri