Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri: Veți vedea. S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere

Data publicării:
florin citu cu un panou in spate pe care scrie numele lui, la congresul PNL
Preşedintele PNL, Florin Cîţu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a declarat sâmbătă seara, la Digi24, că va merge în Parlament cu miniștrii care vor fi schimbați în urma retragerii USR PLUS din coaliția de guvernare și nu a exclus ca printre propunerile de noi miniștri să fie și „profesioniști”, neafiliați politic. Pe de altă parte, el a admis că are unele nemulțumiri și față de alți miniștri, dar a refuzat să spună care sunt aceștia, afirmând că mai întâi vrea să aibă discuții în Biroul Executiv al PNL.

Miniștrii care vor ocupa locurile vacante după retragerea USR PLUS din guvern vor fi de la PNL și UDMR, dar „s-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”, a spus Florin Cîțu. 

Întrebat dacă va face schimbări în echipa de miniștri, Florin Cîțu a răspuns că „deocamdată, nu”. Întrebat în continuare dacă sunt miniștri de care este nemulțumit, premierul a admis: „Mai sunt, dar deocamdată nu așteptăm... Vreau să am o discuție în BEx și după aceea. Trebuie să se obișnuiască lumea cu mine. Deciziile le voi lua în echipă, voi avea discuții în BEx și după aceea vom veni cu deciziile”, a spus Florin Cîțu. El a refuzat să spună care sunt miniștrii de care este nemulțumit. „Veți vedea. Știți foarte bine că nu spun înainte”, a subliniat el.

În momentul în care, în context, a fost menționat ministrul muncii (Raluca Turcan - n.r.) în legătură cu care au existat informații că premierul ar avea nemulțumiri, Florin Cîțu a negat: „Nu, nu am așa ceva. Știți foarte bine că eu când am nemulțumiri, iau o decizie și o prezint public. (...) Dacă iau o decizie, o anunț atunci”, a completat șeful executivului întrebat dacă este cazul să fie așteptate și alte remanieri.

Marți, primul BEx cu Florin Cîțu ca lider PNL

„Marţi cred că avem primul Birou Politic Naţional sau primul BEx. Vom încerca să fie marţi. Oamenii vor veni, va fi un Birou Executiv mai relaxat în primă fază, dar, bineînţeles, vor fi şi lucruri importante. Trebuie să discutăm despre strategia noastră în ceea ce priveşte coaliţia de guvernare, asta vom discuta în BEx, vom discuta mai multe scenarii”, a anunțat Florin Cîțu.

Echipa lui Ludovic Orban va face parte în continuare din Partidul Liberal, spune Florin Cîțu, care promite că nu vor exista repercusiuni împotriva celor care l-au huiduit la Congres. „Nu va exista nicio vânătoare de vrăjitoare. Sunt membri ai PNL, au avut o opțiune, sunt sigur că după ziua de azi au înțeles că au pierdut. Rămânem toți în aceeași echipă, pentru că de fapt, adversarul, inamicul nostru, nu este în interiorul PNL, este în afară și este PSD”, a comentat Florin Cîțu, reluând declarația făcută în prima sa reacție după alegerea ca lider al partidului liberal.

El a comentat că PSD  nu are nicio șansă la moțiunea de cenzură, dacă lângă ei nu vor fi cei de la USR PLUS. „În momentul în care cei de la USR se duc lângă opoziția PSD, atunci bineînțeles că intrăm într-o altă logică în România”, a afirmat noul lider al PNL.

„Vom face tot ce e posibil ca acest guvern să meargă mai departe și va rămâne până în 2024”, a asigurat Cîțu întrebat ce face dacă USR PLUS nu se va întoarce la guvernare. Întrebat dacă va negocia pentru votul la moțiunea de cenzură sau îi va lăsa mai întâi pe cei de la USR PLUS să facă alegerea, Cîțu a spus: „Avem parlamentari, avem un grup parlamentar în Parlamentul României, vom face tot ce e posibil să menținem această guvernare”, a afirmat Florin Cîțu la Digi24.

Citiți și: Cîțu: „Am ținut ușile deschise pentru USR PLUS, cât timp nu sunt alături de AUR și nu lucrează pe sub masă pentru voturile PSD”

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri