Florin Cîțu: Cetățenii să mă urmărească pe mine. Decizia e la premier

Data actualizării: Data publicării:
Florin Cîțu, Kelemen Hunor și Dan Barna discuta la guvern
Florin Cîțu, Kelemen Hunor și Dan Barna. Foto: gov.ro

„Decizia e la premier”. Este replica lui Florin Cîțu în legătură cu declarațiile făcute recent de lideri ai coaliției de guvernare, în condițiile în care cele 3 partide aflate la guvernare au avut puncte de vedere diferite pe mai multe subiecte, de la impozitarea pensiilor speciale la transportul gratuit pentru studenți.

„Aș prefera să vină să discutăm în coaliție, dar dacă preferă să discutăm în public, discutăm public. Nu am o problemă. Asta arată că suntem liberali, suntem vocali, vrem să facem lucruri.

Avem opinii – și putem să avem opinii – dar aș vrea ca cetățenii să urmărească mesajele mele, pentru că decizia este la premier, în ceea ce privește ce se întâmplă în Guvern. Vom avea și decizii pe care le luăm în coaliție, pe care liderii coaliției vin și le prezintă, dar în ceea ce privește Guvernul, deciziile le ia premierul”,a spus Cîțu la Digi24.

Întrebat cui îi era adresată declarația „există un singur premier”, făcută recent de Cîțu, acesta a răspuns: „Era o declarație... nu m-a supărat nimeni. Le-am spus-o cetățenilor obișnuiți. Știu că există multe mesaje în spațiul public și decizia este într-un singur loc. Decizia este la premier, în Guvern.”

„Bineînțeles că dezbatem, discutăm. Am înțeles, unele dezbateri le avem în spațiul public, altele le avem în coaliție. Dar până la urmă decizia e a premierului, pentru că premierul este cel care răspunde de aceste decizii”, a continuat el.

Cîțu neagă că ar exista nemulțumiri în PNL pentru că ar exista mai multe poluri de putere în partid.

„În PNL există un președinte al partidului, am participat la toate ședințele BEX, BPN, nu există nicio problemă, este o comunicare și publică, și în interiorul partidului. Eu nu am văzut această problemă”, a spus el.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri