Florin Cîțu: Sper că PSD nu va mai tergiversa calendarul. Orban: Mă voi implica pentru obținerea unei majorități parlamentare

Data actualizării: Data publicării:
florin citu si ludovic orban
Florin Cîțu și Ludovic Orban, la Palatul Victoria. Foto: InquamPhotos/George Călin

Premierul desemnat Florin Cîțu a declarat că îl onorează propunerea președintelui de a conduce Guvernul și a atacat PSD: „Sper că nu va mai tergiversa calendarul”. De asemenea, premierul interimar Ludovic Orban a declarat că se va implica „în discuțiile pentru încercarea de obținere a unei majorități parlamentare”.

Vreau să îi mulțumesc domnului președinte Klaus Iohannis, să-i mulțumesc domnului Orban. Este o propunere care mă onorează și mă încarcă de responabilitate. Voi avea discuții cu partenerii parlamentari pentru constituirea unei majorități. Desemnarea mea este o garanţie a continuităţii în guvernarea PNL, dar şi a orientării strategice a partidului pentru depesedizarea României. În cel mai scurt timp voi înainta Parlamentului lista cu miniștri și a programului de guvernare și sper căde data aceasta PSD nu va mai tergiversa calendarul”, a spus Florin Cîțu, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Salut decizia președintelui României de desemnare pentru funcția de premier a colegului meu de partid de și de guvern. Este o decizie extrem de importantă, care are ca obiectiv deblocarea situației care este creată artificial de PSD și de prelungirile sale instituționale. Decizia președintelui este conformă cu voința PNL. Eu și colegii mei vom susține această propunere. Voi fi alături de premierul desemnat Florin Cîțu în toți pașii următori pe care îi vom derula, stabilirea listei membrilor guvernului, finalizarea programului de guvernare. Vineri dimineață vom avea o reuniune a forului statutar pentru validarea listei guvernului și a programului de guvernare. Eu și colegii mei vom fi implicați în toate discuțiile pentru încercarea de obținere a unei majorități parlamentare”, a spus și Ludovic Orban.

El a mai spus despre Florin Cîțu că este un liberal autentic și din poziția de ministru al Finanțelor a fost „mâna dreaptă” a guvernului pe care l-a condus.

Perfomanțele lui sunt clare și limpezi, într-un timp record, a avut capacitatea de a realiza o rectificare bugetară, de a așeza finanțele publice pe principiile de legalitate, de respectare a contractelor și de sustenabilitate. A reușit, fiind principalul merit al domniei sale, să ne facă să ne ținem de cuvânt față de români prin a da României bugetul pe 2020 la începutul anului, așa cum este normal în orice țară democratică. Florin Cîțu va fi susținut de mine, de toți colegii mei și reprezintă o garanție că guvernarea PNL se va desfășura pe aceleași coordonante. Repararea dezastrului provocat de guvernările iresponsabile ale PSD, o puternică componentă în actul de guvernare al liberalismului, o orientare stategică anti-PSD și asigurarea unei creșteri economice sustenabile”, a mai spus Orban, fără să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

Redactor: G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri