FOTO. Viorica Dăncilă, la discuţii cu Juncker şi Timmermans. Le-a promis că nu mai modifică legile justiţiei

Data actualizării: Data publicării:
dancila timmermans guvern

Viorica Dăncilă a fost astăzi faţă în faţă din nou cu Jean Claude Juncker şi Frans Timmermans, de această dată, din noua postură de preşedinte de partid şi premier. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, au salutat angajamentul Guvernului României de a nu avansa reformele controversate din sistemul judiciar și reluarea imediată a dialogului în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, a transmis Guvernul.

dancila timmermans guvern
dancila timmermans guvern

Galerie FOTO - Guvern

Oficialii europeni au criticat în nenumărate rânduri legile pe justiţie date atât de executiv, cât şi de parlament.

Un subiect de discuţie extrem de important de pe agenda discuţiilor de la Bruxelles a fost şi rezultatul alegerilor europarlamentare.

Săptămâna trecută, premierul Dăncilă a declarat că va transmite încă o dată ataşamentul României faţă de valorile europene.

Comisia Europeană a reacţionat la scandalul votului din diaspora şi a declarat că este responsabilitatea fiecărui stat membru să asigure tuturor cetăţenilor săi exercitarea dreptului de vot.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

”Aflată în vizită de lucru la Bruxelles, prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere, marți, 4 iunie, cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, au salutat abordarea europeană a prim-ministrului Viorica Dăncilă și sprijinul Guvernului României pentru proiectul european, precum și dorința de a continua colaborarea strânsă cu Comisia Europeană”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Potrivit sursei citate, în cadrul întrevederii au fost discutate, de asemenea, rezultatele alegerilor europarlamentare.

”Președintele Juncker i-a mulțumit premierului Viorica Dăncilă pentru activitatea excelentă de până acum a Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, care a închis peste 100 de dosare, dintre care cele mai importante sunt cele privind Poliția Europeană de Frontieră și Garda de Coastă, Autoritatea Europeană pentru Muncă, Directiva Copyright și Directiva Gaz.

Președintele CE a subliniat că această abordare trebuie să continue, în special în ceea ce privește avansarea Cadrului Financiar Multianual și pregătirea Agendei Strategice 2019-2024.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, au salutat angajamentul Guvernului României de a nu avansa reformele controversate din sistemul judiciar și reluarea imediată a dialogului în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, cu scopul de a înregistra progrese în reformele din sistemul judiciar și în lupta împotriva corupției.

Cei doi oficiali au reconfirmat angajamentul Comisiei Europene de a lucra în strânsă cooperare cu autoritățile române pentru a găsi soluții în privința aspectelor legate de statul de drept și pentru a relua progresele în cadrul MCV”, se mai arată în comunicatul Executivului de la București.

Obiectivele vizitei de la Bruxelles

Șeful Executivului a declarat, luni, la începutul ședinței de Guvern, că va face o vizită de lucru la Bruxelles în contextul recentelor alegeri europarlamentare.

Aceasta a declarat că va discuta și despre portofoliul de comisar european pe care și-l va asuma un europarlamentar român.

"Vom avea discuții cu președintele și prim-vicepreședintele Comisiei Europene, dar și cu președintele Partidului Socialiștilor Europeni. Voi transmite încă o dată atașamentul României față de valorile europene și de asemenea voi discuta ca în contextul alegerilor europarlamentare să vedem ceea ce avem de făcut pentru o prezență cât mai bună, pentru funcțiile despre care au început deja discuțiile atât în PE, dar și pentru portofoliul de comisar european.

De asemenea voi prezenta rezultatele Președinției Rotative a Consiliului UE și modul în care vom continua în perioada următoare astfel încât această președinție de succes, spun eu, pentru România și pentru români să rămână în atenția instituțiilor europene", a spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă a transmis că se va întâlni și cu ambasadorul SUA la UE, Gordon Sondland, cu care va discuta despre rezultatele președinției rotative deținute de către România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri