Gabriela Firea îi cere lui Nicușor Dan să lase liberă intrarea la Târgul de Crăciun din București

Data publicării:
fetita care se da in carusel la targul de craciun din bucuresti
Târgul de Crăciun București Foto: Inquam Photos / George Călin

Gabriela Firea, ministrul familiei, tineretului și egalității, îi solicită primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, să anuleze taxa de intrare la Târgul de Crăciun din București, acuzându-l că este un „primar fără inimă” și că familiile cu venituri mici și copii mai mulți nu și-ar permite să viziteze târgul.

Taxa de intrare la Târgul de Crăciun din București, care s-a deschis vineri, este de 7 lei pentru adulți și copiii de peste 12 ani, dacă este achiziționat de la casa de bilete, și de 5 lei, dacă este achiziționat online. Copiii cu vârsta sub 12 ani beneficiază de acces gratuit. Accesul în incinta târgului este permis doar pentru persoanele care prezintă certificatului verde COVID și care au bilet. Încasările din bilete acoperă o parte din costurile organizării evenimentului.

Fostul edil al Capitalei, care tocmai a fost numită ministru al familiei, un portofoliu nou în guvernul de coaliție PNL-PSD-UDMR, scrie pe Facebook că vorbește în calitate de senator. 

„În calitate de senator al cetăţenilor din Bucureşti, solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare de 7 lei pentru accesul în Târgul de Crăciun, aplicată copiilor peste 12 ani şi adulţilor! Oricum, ar fi trebuit să pună la dispoziţie suficiente bilete care se puteau procura on-line, pentru a evita aglomeraţia de la intrare, unde se taie acum bilete, ca în vremuri de tristă amintire”, a scris Gabriela Firea pe Facebook, unde postează și un filmuleț cu coada de la intrare în târg.

Organizatorii Târgului de Crăciun din Piața Universității din București au anunțat că începând de sâmbătă, 27 noiembrie, nu pot intra mai mult de 1.000 de persoane simultan, iar programul se încheie mai devreme cu o oră, adică la ora 21:00 în fiecare seară. 

„Domnule primar fără inimă, acum scumpiţi şi bucuria Crăciunului?”

„Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! Așa cum s-a întâmplat în anii trecuți! Vă dați seama cât ar trebui să plătească pentru intrare o familie cu 2-3 copii?” - arată ministrul familiei.

Fostul edil al Bucureştiului mai spune că nicăieri în lume nu se percepe o taxă de intrare în târgurile de Crăciun și îl critică pe Nicușor Dan și pentru celelalte probleme pe care le are Bucureștiul, numindu-l „primar fără inimă”.

„Parcă se clama digitalizarea, transparența! Vorbe în vânt! Domnule primar fără inimă, aţi scumpit biletul pentru transportul în comun, aţi scumpit agentul termic, acum scumpiţi şi bucuria Crăciunului? Ce faceţi cu banii primiţi de la Guvern, din taxele plătite de cetăţeni? Şantierele sunt închise, nu testaţi în şcoli şi instituţii, nu aţi demarat licitaţia pentru înlocuirea conductei vechi de termoficare, pentru a folosi fondurile europene obţinute de mine şi echipa mea. În afară de propagandă ieftină şi acuzaţii ridicole în legătură cu "greaua moştenire", cu ce va ocupaţi, în puţinele momente când vă exercitaţi atribuţiile de primar?”, îl interpelează Gabriela Firea pe actualul primar general al Capitalei.

În urmă cu câteva săptămâni, înainte de a fi cooptată în guvernul condus de Nicolae Ciucă, senatoarea PSD declara că şi-ar dori să candideze pentru un nou mandat de primar general al Capitalei la viitoarele alegeri locale. Ea a condus Bucureștiul între 2016 și 2020 și a pierdut realegerea sa ca edil în fața lui Nicușor Dan, susținut la acea vreme de PNL și USR.

Ce a spus Nicușor Dan despre organizarea Târgului de Crăciun din Piața Universității

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunța, la sfârșitul lunii octombrie, că nu se vor aloca bani din bugetul Primăriei pentru târgurile de Crăciun, ci dimpotrivă, acestea vor aduce bani administrației locale. „Vom avea nişte târguri de Crăciun care vor aduce bani la municipalitate şi nu vom cheltui. Pe de o parte, vrem să aducem nişte operatori privaţi cărora să le închiriem, astfel încât să organizeze ei singuri – şi există nişte tarife de închiriere care sunt votate de Consiliul General. Pe de altă parte, pentru târgul pe care noi vrem să îl organizăm la Piaţa Universităţii vom lua bani din închirierea acelor căsuţe în care se vând diverse”, a declarat primarul general, potrivit G4Media.

Târgul de Crăciun din Piața Universității are circa 50 de căsuțe.

Iarna trecută, în Bucureşti nu au fost târguri de Crăciun din cauza situaţiei sanitare, dar și a bugetului precar.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri