Gabriela Firea răspunde acuzațiilor că a angajat la Primărie foști consilieri ai soțului ei

Data actualizării: Data publicării:
180312_PSD_BPN_00_gabriela firea INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, răspunde acuzațiilor că ar fi angajat în instituții din subordinea municipalității angajați ai soțului ei, Florentin Pandele, primar în Voluntari. Sunt oameni capabili, spune edilul.

„Toate angajările, atât în aparatul de lucru al primarului general, cât și în instituțiile subordonate – și avem peste 40.000 de angajați - se fac respectând litera și spiritul legislației în vigoare și niciodată nu se face rabat”, a spus Gabriela Firea.

„Faptul că primarul general are dreptul, potrivit legislației în vigoare, să aibă 10-12 consilieri personali, pe care îi angajează pe proprie răspundere, iar unii dintre ei au lucrat în anii trecuți la primăria din Voluntari și au foarte multă experiență și au transformat orașul Voluntari dintr-un oraș plin de noroi până la genunchi într-un oraș modern, în care există și asfalt, și candalizare, și școli moderne, și spital – s-a construit un spital când Guvernul PDL închidea spitalelele – este de bun augur și cred că mă ajută să-mi desfășor activitatea, având în vedere faptul că eu am fost jurnalist în domeniul economic, senator, dar încerc să recuperez cât mai mult faptul că sunt începătoare în domeniul administrației”, a adăugat primarul general.

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu a spus că, de când Gabriela Firea a devenit primar general al Capitalei, la primărie au fost angajați mulți oameni din Ilfov, inclusiv din Voluntari, unde primar este soțul Gabrielei Firea, Florentin Pandele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri