Gabriela Firea spune că „forțe” fac presiuni asupra ei să fie prim-ministru și șef al PSD, ca să nu candideze la Primărie

Data actualizării: Data publicării:
ID_50_PSD_FIREA_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat miercuri, înainte de ședința conducerii interimare a PSD că sunt „forțe” care fac presiuni să nu candideze pentru un nou mandat însă nu o interesează scenariul în care să candideze la parlamentare, să preia PSD și apoi să fie variantă de prim-ministru.

„Sunt alte forţe care transmit prin emisari că ar fi mai bine pentru mine să vin la preşedinţia PSD şi să candidez doar la parlamentare şi, eventual, dacă PSD va ajunge la guvernare să devin prim-ministru. Le-am spus că pe mine acest scenariu nu mă interesează. Eu îmi văd cu multă seriozitate de treaba de la Primăria Capitalei, de activitatea mea, nu sunt un oportunist, nu calc pe cadavre, nu vreau să iau locul nici domnului Ciolacu şi nici viitoarei propuneri de premier a PSD. Nu sunt o aventurieră să-i părăsesc pe bucureşteni în ideea că, după ce voi câştiga un loc în Senatul României şi ca posibil preşedinte al PSD, am prima şansă să devin primul-ministru al acestei ţări, nu este cazul. Eu îmi văd de treaba mea”, a declarat Gabriela Firea.

Firea a mai spus că dacă „prin absurd” o să fie un alt candidat mai bun, se retrage din competiție. Despre o alianță cu Pro România, primarul general spune că sunt șanse să se parafeze, „dacă sunt negocieri corecte”.

„Nu am niciun motiv să mă retrag, nici personal, nici politic, nici de altă natură. Sunt încercări în această perioadă de a mă destabiliza, de a mă convinge să renunţ, mi se sugerează sau mi se spune direct, sunt ameninţată, sunt intimidată, sunt filată. Eu ştiu ce am făcut pentru bucureşteni, ştiu ce proiecte am în continuare pentru Capitală, nu am niciun motiv să renunţ. Am spus aseară şi am văzut că declaraţia mea a fost interpretată în fel şi chip, o realitate am spus aseară, dacă săptămâna aceasta, zilele acestea, în urma unor sondaje care se realizează deja (...) se va releva faptul, absolut puţin probabil, că există un alt candidat care să întrunească încrederea bucureştenilor mai mult decât mine eu sunt dispusă să mă retrag pentru acel candidat, pentru că nu mă leg de scaun, nu mă ţin, neapărat, strânsă de o funcţie”, a declarat primarul general.

De asemenea, Gabriela Firea a mai declarat că, în contextul pandemiei, sunt șanse să se amâne alegerile locale.

Redactor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri