Grindeanu dezvăluie că a avut „zilele trecute” o discuție cu Liviu Dragnea

Data publicării:
170220_grindeanu dragnea secret_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat miercuri că s-a întâlnit zilele trecute cu liderul PSD, Liviu Dragnea, cu care a avut o discuție constructivă despre guvernare și PSD, relatează Agerpres.

170220_grindeanu dragnea secret_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Am avut o întâlnire cu Liviu Dragnea în urmă cu câteva zile. A fost o chestiune legată de ceea ce s-a întâmplat în urmă cu câteva luni, e o treabă, cred eu, absolut normală, dacă pot să spun așa. Eu mă consider în continuare și sunt un om de stânga, nu-mi doresc să merg în alt partid, așa cum știți am contestat acea decizie pe care Comitetul Executiv a dat-o în urmă cu două luni, și cea de excludere am contestat-o. Îmi doresc, și asta este prima mea opțiune, să rămân în continuare membru PSD”, a spus Sorin Grindeanu la Antena 3.

Întrebat dacă el a cerut întâlnirea, Sorin Grindeanu a răspuns: „Este prea puțin important cine a solicitat, important este că ne-am văzut. (...) Nu, în niciun caz tensionată. A fost o discuție între doi oameni care își doresc câteva lucruri, și anume ca PSD să facă o guvernare foarte bună, să ducă la capăt mandatul primit de la cetățeni și, totodată, dacă e să enumăr două dintre teme, asta ar fi prima, și cea de-a doua ar fi legată de întărirea PSD-ului, în niciun caz slăbirea''.

Potrivit acestuia, discuția cu șeful PSD a fost una „cât se poate de constructivă și benefică”.

„O să vedem ce decide partidul, nu am discutat despre viitor, ci doar de chestiunea legată de guvernare. Mi-am exprimat dorința personală de a rămâne în PSD și de a nu merge pe alte căi. Eu am contestat acea decizie, vedem ce decide partidul. (...) Eu susțin orice guvern PSD și e normal să fac acest lucru. Eu mă consider un membru al PSD, urmează să vedem Comisia de Etică. Mi-am exprimat tot timpul dorința de a rămâne în PSD. Mă simt responsabil față de oamenii din Timiș. (...) Eu îmi doresc și echipa din Timiș să rămânem în PSD”, a mai spus Grindeanu.

Despre informațiile apărute în spațiul public conform cărora ar urma să ocupe un post de consul, Grindeanu a spus: „Aseară am văzut pe știri ambasador, astăzi consul, n-am discutat o clipă, mâine plec din țară, dar plec în Turcia cu familia”.

Guvernul Grindeanu a fost demis prin moțiune de cenzură inițiată chiar de PSD și adoptată de Parlament în iunie, după ce Liviu Dragnea a spus că în urma evaluării partidului, a rezultat că executivul are deficiențe semnificative în a pune în practică programul de guvernare. Momentul a dat naștere unei dispute aprinse între Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, acesta din urmă fiind exclus din partid împreună cu fostul premier Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri