Sari la conținut

Grindeanu dezvăluie că a avut „zilele trecute” o discuție cu Liviu Dragnea

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat miercuri că s-a întâlnit zilele trecute cu liderul PSD, Liviu Dragnea, cu care a avut o discuție constructivă despre guvernare și PSD, relatează Agerpres.

170220_grindeanu dragnea secret_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Am avut o întâlnire cu Liviu Dragnea în urmă cu câteva zile. A fost o chestiune legată de ceea ce s-a întâmplat în urmă cu câteva luni, e o treabă, cred eu, absolut normală, dacă pot să spun așa. Eu mă consider în continuare și sunt un om de stânga, nu-mi doresc să merg în alt partid, așa cum știți am contestat acea decizie pe care Comitetul Executiv a dat-o în urmă cu două luni, și cea de excludere am contestat-o. Îmi doresc, și asta este prima mea opțiune, să rămân în continuare membru PSD”, a spus Sorin Grindeanu la Antena 3.

Întrebat dacă el a cerut întâlnirea, Sorin Grindeanu a răspuns: „Este prea puțin important cine a solicitat, important este că ne-am văzut. (...) Nu, în niciun caz tensionată. A fost o discuție între doi oameni care își doresc câteva lucruri, și anume ca PSD să facă o guvernare foarte bună, să ducă la capăt mandatul primit de la cetățeni și, totodată, dacă e să enumăr două dintre teme, asta ar fi prima, și cea de-a doua ar fi legată de întărirea PSD-ului, în niciun caz slăbirea''.

Potrivit acestuia, discuția cu șeful PSD a fost una „cât se poate de constructivă și benefică”.

„O să vedem ce decide partidul, nu am discutat despre viitor, ci doar de chestiunea legată de guvernare. Mi-am exprimat dorința personală de a rămâne în PSD și de a nu merge pe alte căi. Eu am contestat acea decizie, vedem ce decide partidul. (...) Eu susțin orice guvern PSD și e normal să fac acest lucru. Eu mă consider un membru al PSD, urmează să vedem Comisia de Etică. Mi-am exprimat tot timpul dorința de a rămâne în PSD. Mă simt responsabil față de oamenii din Timiș. (...) Eu îmi doresc și echipa din Timiș să rămânem în PSD”, a mai spus Grindeanu.

Despre informațiile apărute în spațiul public conform cărora ar urma să ocupe un post de consul, Grindeanu a spus: „Aseară am văzut pe știri ambasador, astăzi consul, n-am discutat o clipă, mâine plec din țară, dar plec în Turcia cu familia”.

Guvernul Grindeanu a fost demis prin moțiune de cenzură inițiată chiar de PSD și adoptată de Parlament în iunie, după ce Liviu Dragnea a spus că în urma evaluării partidului, a rezultat că executivul are deficiențe semnificative în a pune în practică programul de guvernare. Momentul a dat naștere unei dispute aprinse între Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, acesta din urmă fiind exclus din partid împreună cu fostul premier Victor Ponta.