Impozite mai mici pe proprietate. Politicienii cu cele mai multe case

Data publicării:
casa de politician

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a avut numai bătăi de cap începând din 2011, când Guvernul de atunci a hotărât să-i impoziteze în plus pe cei cu mai multe locuinţe. Din cauza crizei economice, Robert Negoiţă, un cunoscut dezvoltator imobiliar din zona Capitalei, a rămas cu sute de apartamente nevândute. Încă mai deţine un patrimoniu imobiliar impresionant, arată declaraţia sa de avere, care se întinde pe 15 pagini.

Conform ultimei sale declaraţii de avere, primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, deţine peste 100 de apartamente într-un complex rezidenţial situat la marginea Bucureştiului.

O adevărată problemă, având în vedere cât de mari sunt suprataxele pentru românii cu mai multe locuinţe. În prezent, a treia casă în afara celei de domiciliu este impozitată suplimentar cu 300%.

Şi vicepremierul Gabriel Oprea va avea numai de câştigat dacă proiectul noului Cod Fiscal va trece în forma propusă. Va plăti impozite mai mici pentru cele opt imobile deţinute în Bucureşti, Voluntari şi Mangalia, pentru care acum este suprataxat.

Un alt beneficiar al legii pregătite de Guvern este ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

Acesta deține o casă de aproape 500 de metri pătrați construită în anul 2009, potrivit declarației de avere.cesorul său de la Transporturi îl depăşeşte la capitolul proprietăţi. Dan Şova deţine două locuinţe în Bucureşti şi una în judeţul Ilfov. Toate, spaţioase.

Parlamentarii au pariat de multe ori pe investiţiile în imobiliare. Deputatul Ioan Diniţă de la PC, de exemplu, are acum 15 imobile, printre care si unul la Cambridge, în Marea Britanie.

El este urmat la distanţă mică de Steluţa Cătăniciu, de la PNL şi Stanciu Zisu, de la PSD, ambii cu câte 12 case.

Potrivit proiectului noului Cod Fiscal, fiecare proprietar de apartament cu două camere ar putea plăti de anul viitor un impozit cu până la 5 lei mai mare. În schimb, cei care deţin vile de peste 150 de metri pătraţi scapă de taxele suplimentare. La fel, cei care au mai multe locuinţe. Noile reguli de impozitare sunt pregătite pentru anul viitor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri