Înregistrări RISE Project: Liviu Dragnea a semnat adeziunea în PSD „la o sticlă de Chivas”

Data publicării:
Liviu Dragnea si Viorica Dancila
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Jocurile de culise făcute de fostul deputat PSD Vlad Cosma au fost scoase la iveală printr-o serie de înregistrări audio făcute cu ani în urmă de fiul baronului de Prahova, Mircea Cosma. Același Vlad Cosma care i-a reclamat ulterior pe procurori era, la vremea înregistrărilor, un intim al acestora, după cum reiese din înregistrările făcute chiar de el.

Liviu Dragnea si Viorica Dancila
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Vlad Cosma vorbește, potrivit înregistrărilor publicate de RISE Project, fără ocolişuri despre târguielile pe funcţii din politică, despre dezvăluirile pe care le pregătea de atunci Sebastian Ghiţă, pe picior de plecare, de fugă din ţară. Aparent, el ar fi avut rolul spionului care turna la DNA ce se întâmpla în partid. Ulterior, a schimbat taberele.

Într-una dintre înregistrări este povestit și momentul în care s-a înscris Liviu Dragnea în PSD, după ce a plecat din PDL.

Discuția ar fi avut loc în iulie 2015, la Ploiești, când trei demnitari s-au înghesuit la aceeași masă ca să se împace: Vlad Cosma (fost deputat), Mircea Cosma (fost președinte CJ) și Daniel Savu (fost senator, fost ofițer SRI în anii ’90).

Mircea Cosma: Tu nu-l cunoști pe Dragnea! Auzi, tu nu-l cunoști!
Vlad Cosma: Atunci, jocul s-a făcut…
Daniel Savu: Acum, la ultimul d-ăsta, eu m-am cam împăcat cu Dragnea.
Mircea Cosma: Deci, domnu’… domnu’… Daniele, nu-l cunoști pe Dragnea, nu-l cunoști!
Daniel Savu: La asta cu Senatul…Știi ce mi-a zis Dragnea? Zice: nu mai pot să dau, că le-am promis la ăștia! Bă du-te, bă, păi ești șef! Cum să nu mai dai? Tu vrei să-l pui pe Mitu aci șef, mă?
Mircea Cosma: Deci doi ani de zile, 2001-2002, în fiecare sâmbătă și duminică Dragnea era aci.
Daniel Savu: Păi ce, n-am fost eu cu dumneavoastră când era la…
Mircea Cosma: Stai, stai!
Daniel Savu: Când era la organizația județelor, era la PDL, nu era la..
Mircea Cosma: Păi nu era la PDL?!
Daniel Savu: Păi i-am zis, băi, sunt mai vechi decât tine în partid!
Mircea Cosma: Știi unde și-a semnat adeziunea? La o sticlă de Chivas, în care am fost eu, Nanu (Cornel Nanu – primarul comunei Cornu n.r.), Năstase (Adrian Năstase – n.r.) și Georgică Diaconu la Georgică Diaconu acasă.

Citește și Rise Project publică o înregistrare a unei discuţii între Vlad Cosma şi Mircea Negulescu, în ziua fugii din ţară a lui Sebastian Ghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri