Iohannis: PSD induce nesiguranță în populație. Face scandal de dragul scandalului, să mai prindă câteva voturi

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis pompieri smurd vizita unitate mobila ATI
Sursa foto: presidency.ro

Klaus Iohannis atacă PSD, spunând că "induce nesiguranță în populație" și face "scandal de dragul scandalului" încercând "să mai prindă câteva voturi". Social-democrații intenționează să sesizeze CCR pe motiv că Guvernul nu a mai cerut un vot în Parlament pentru prelungirea stării de alertă. Președintele laudă măsurile luate de Guvern în timpul pandemiei și spune că amenințarea PSD privind moțiunea de cenzură este "total lipsită de sens și bun simț politic".

"Guvernul a procedat exact conform legii și dacă cineva din Parlament este de altă părere, are dreptul consituțional să ceară o verificare. Felul în care a procedat Guvernul este și corect, și oportun iar măsurile care au rămas în vigoare sunt mai puține decât în prima fază, sunt importante. Este o abordare utilă, corectă și de bun simț iar abordarea așa-zisei opoziții din Parlament mi se pare că se bazează pe o exagerare de tip electoralist. PSD face scandal de dragul scandalului și încearcă să mai prindă câteva voturi. PSD induce nesiguranță în populație, într-o perioadă în care oamenii trebuie să fie siguri că lucrurile făcute de autorități sunt corecte, și sunt, și să respecte măsurile impuse.

Să ameninți cu o moțiune de cenzură într-o situație de criză sanitară, de epidemie, mi se pare pur și simplu greșit și total lipsit de bun simț și fundament. Acuzațiile sunt nefondate. Pentru ce să demiți Guvernul? Fiindcă a luat măsurile care au fost necesare la timp, că am reușit să împiedicăm extinderea epidemiei? Mi se pare total lipsit de sens și bun simț politic.

Să ne amintim dicuțiile care au fost când acest guvern a fost instalat și toată lumea a știut că este pe un an, perioadă scurtă. Atunci, cam toți, au spus votăm acest guvern ca să facă bugetul, alegeri și să ajungem la parlamentare. Guvernul a făcut un buget bun, a gestionat foarte bine pidemia, situația de criză foarte bine, are o gândire economică sănătoasă și vine cu un program economic foarte bun și solid. Acest guvern a făcut infinit mai mult decât s-a așteptat de la el atunci când a fost votat prima dată. Acum, când mai sunt puține luni până la alegeri, vine PSD și flutură moțiunea de cenzură doar așa ca să arate că este pe acolo. Nu mi se pare corect", a declarat, joi, Klaus Iohannis, după vizita efectuată la o unitatea mobilă de terapie intesivă din Capitală, la Romexpo.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri