Sari la conținut

Ion Iliescu: Demersul DNA împotriva lui Liviu Dragnea contravine spiritului democratic

Liviu Dragnea nu a făcut altceva decât să-și îndeplinească datoria de lider de partid, a spus Ion Iliescu după ce a votat, duminică, în cadrul alegerilor interne ale PSD pentru validarea lui Liviu Dragnea ca președinte al formațiunii.

Unul dintre jurnaliști l-a întrebat pe fostul șef al social-democraților dacă nu consideră că este un risc pentru partid să aleagă un președinte care are termen într-un dosar.

„E problematică această chestiune, inclusiv această decizie a DNA. Ce să analizeze? Ce să judece la un om care își făcea datoria? Organiza prezența la referendum a unui partid! Este aberantă însăși ridicarea acestei probleme! Asta este împotriva spiritului democratic, în care partidele au un rol și deci, exponenții partidului trebuie să desfășoare o activitate concretă. Asta a fost la Dragnea. Deci, era aberantă însăși ridicarea acestei probleme!”, a răspuns Ion Iliescu.

Fostul șef al statului i-a schițat și un profil viitorului lider al PSD, considerând că va asigura o conducere calificată a partidului și că va continua un stil de conducere care s-a afirmat în ultimii ani.

„Dragnea nu-i un om nou în partid. Lucrează în conducerea partidului de mai mulți ani. A lucrat în echipă cu mai mulți președinți, deci este un om care continuă o activitate și un stil de conducere care s-a afirmat în ultimii ani de zile. Un om cu experiență organizatorică, a lucrat și în teritoriu, a lucrat și la nivel central, așa că are datele necesare pentru a asigura o conducere calificată”, a spus Ion Iliescu.

Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la un an închisoare cu suspendare în dosarul referendumului, iar în prezent se află pe rol judecarea apelului.