Sari la conținut

IPP cere DNA să facă verificări după acuzaţiile lui Mircea Geoană şi Marian Vanghelie privind votul în străinătate

 

Institutul pentru Politici Publice (IPP) solicită Direcției Naționale Anticorupție să investigheze posibila încălcare a art .13 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancționarea faptelor de corupție (“Fapta persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani”) de către liderii PSD, printre care Victor Ponta și Liviu Dragnea.

Mircea Geoană îl atacă pe Victor Ponta: Votul din diaspora a fost un act deliberat de a împiedica românii să voteze

Considerăm că se impune de urgenţă ca DNA să verifice aceste informații în condițiile în care, la cele două tururi de scrutin pentru alegerile prezidențiale 2014, unui număr de peste 200.000 de români din diaspora li s-a încălcat dreptul constituțional de a vota, aceştia nereușind să intre în secțiile de votare în intervalul aferent votării stabilit prin lege, după 8 ore de așteptare la coadă în faţa secţiei”, a comunicat IPP. 

Organizarea votului în diaspora a reprezentat un act deliberat de a împiedica românii să voteze. Domnul Ponta este principalul responsabil. Ministerul Afacerilor Externe trebuie extras din jocul politic. Fac apel la MAE să facă publice adresele primite de la ambasade.