Sari la conținut

JURNALUL DE SEARĂ. De la „Fă, Doina!”, la „Fă, Ponta!”. Cum comentează purtătorul de cuvânt al premierului

„Ca specialist în comunicare vă răspund, pentru că presa obiectivă și imparțială, cum este ea de regulă, a prezentat acest eveniment de manieră uşor modifocată. Premierul a zis „Mă, Doina”, presa a făcut un titlu de glorie din a scoate în evidență că a zis „Fă, Doina”, ceea ce premierul nu a făcut”, a spus Mirel Palada, la emisiunea Jurnalul de Seară.

Presa a relatat că, în aprilie, la vizita antrerioară,Victor Ponta s-ar fi adresat ministrului Pană spunând: „Tu ce faci, fă, Doina, aici? Aveai chef de nişte inundaţii?”.

Astăzi, Victor Ponta i s-a adresat ministrului Apelor de data aceasta cu formula „doamna Doina Pană”, iar când vicepremierul Liviu Dragnea încercat să-i spună „măi, Doina,”, premierul l-a apostrofat: „iar aud cine ştie ce”.

„Premierul a scos în evidență acest aspect și faptul că, dincolo de toate detaliile astea, care poate sunt gustoase pentru anumite persoane, dar care rămân detalii, e mult mai important ce faci. „Fă”, în cazul de faţă, e imperativul de la „a face”, cum sper că își dă seama lumea și nu continuăm gluma de manieră acuzatorie”, a explicat în această seară Mirel Palada.

Purtătorul de cuvânt al premierului a spus că ceea ce trebuie scos în evidență este faptul că digul de la Beiu a fost ridicat și că Guvernul este interesat de siguranța celor expuși inundațiilor.

Mirel Palada a mai spus că premierul a făcut aluzie la episodul din aprilie pentru a scoate în evidenţă maniera în care acest incident a fost tratat și diferenţa dintre lucrurile minore şi cele importante cu adevărat”.

„Premierul a spus în mod repetat că nu a spus „Fă, Doina”, ci doar că unele persoane au vrut să audă asta, cand el a spus „Mă, Doina”. A venit să scoată în evidenţă amuzamentul, ridicolul acelei situații şi mai ales al acelui atac și mai ales felul în care poți să-i interpretezi cuvintele în cheie constructivă, dacă ţii neapărat să te focalizezi pe fonemele „f” şi „ă””, a mai spus purtătorul de cuvânt.

În ceea ce privește plimbarea premierului, alături de vicepremierul Liviu Dragnea și ministrul Doina Pană, într-o barcă trasă de jandarmi, doarece apa era până la genunchi, Mirel Palada spune că este un subiect „făcut din ţânţar armăsar”.