K. Iohannis: Unii nu vor să vină la discuţii cu preşedintele. E de-a dreptul ciudat

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis a decis întrebările de la referendumul pe justitie din 26 mai
sursa foto presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a calificat "de-a dreptul ciudat" faptul că "unii nu vor să vină la discuţii cu preşedintele României". Declaraţia survine refuzului public de a participa la aceste discuţii din partea lui Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea. "Dacă se răzgândesc, sunt bineveniţi", a spus preşedintele.

"„Este o consultare că foarte multă deschidere din partea mea. Consider că dacă am convocat un referendum care are ca temă principală justiţia, integritatea, lupta anticorupţie şi situaţia din justiţie acum se tot discută şi se tot discută şi din păcate multe chestiuni sunt foarte negativ prezentate chiar de sistemul de justiţie, atunci o discuţie se impune. Dar, sigur, sunt dispus, în marja acestor consultări, să discut şi alte teme cu care vin reprezentanţii partidelor.

Faptul că unii nu vor să vină, ce să zic, mi se pare de-a dreptul ciudat. Nu oblig pe nimeni. E o ofertă, să refuzi o ofertă la dialog, mi se pare ciudat. Dacă se răzgândesc, sunt bineveniți. Vom avea un dialog foarte bun.", a declarat Klaus Iohannis, de la Bruxelles.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat pe pagina oficială de Facebook că ALDE nu va participa la consultările de la Palatul Cotroceni, pe tema justiției, refuzând astfel să onoreze invitația președintelui Klaus Iohannis. Asta după ce liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat și el că nu va merge la întâlnirea cu Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a trimis, vineri, o scrisoare către partidele și formațiunile politice din Parlamentul României. Acestea sunt invitate, săptămâna viitoare, joi și vineri, la Palatul Cotroceni, pentru consultări pe tema referendumului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri