Exclusiv Kelemen Hunor, către „inginerul Ciucă”: Un scaun cu 3 picioare, domnule Ciucă, e mult mai stabil decât un scaun cu două picioare

Data actualizării: Data publicării:
nicolae ciuca kelemen hunor marcel ciolacu pe scaune in fata mai multor oameni care stau jos
Foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a comentat, luni seară, la „Jurnalul de Seară” de la Digi24, în cadrul „Săptămânii președinților”, decizia PSD și PNL de a elimina formațiunea maghiară din Coaliție. „Eu n-am fost în pat nici cu Ciucă, nici cu Ciolacu, nici în 3, nici în 2”, a spus acesta. El s-a referit la declarația președintelui PNL, Nicolae Ciucă, care a spus că „e o coaliție de guvernare, nu stă nimeni cu nimeni în cameră, cu atât mai puțin în pat”. „Chestiunea cu patul e dificilă, pentru că am fost trei și era posibil să n-avem loc”, mai spusese Ciucă. Astfel, Kelemen Hunor s-a adresat „inginerului Ciucă” cu metafora unui „scaun cu 3 picioare”, care „este mult mai stabil decât un scaun cu două picioare”.

„Noi nu am ieșit de la guvernare. Am fost împinși afară din Coaliție, inclusiv de domnul Ciucă, și ultima soluție de compromis pe care am pus-o pe masă a respins-o domnul Ciucă. Eu am gusturi cu totul și cu totul diferite față de domnul Ciucă. Dacă domnul Ciucă se simte bine în pat cu domnul Ciolacu, n-am nimic de comentat. Eu n-am fost în pat nici cu Ciucă, nici cu Ciolacu, nici în 3, nici în 2. Dacă el se simte mai bine în doi în pat, asta e viața. Fiecare cu opțiunea...”, a spus Kelemen Hunor.

În ceea ce privește opțiunea președintelui Klaus Iohannis în legătură cu excluderea UDMR de la guvernare, Kelemen a răspuns: „Trebuie să-l întrebați pe Klaus Iohannis, că nu sunt eu purtătorul de cuvânt al Președintelui. Eu n-am vorbit de foarte mult timp cu Klaus Iohannis, dar sunt convins, cunoscându-l pe Klaus Iohannis și cum s-a comportat de când e președinte, că dacă el ar fi dorit să rămânem în Coaliție, atunci am fi rămas în Coaliție. Asta este 100%”.

Liderul UDMR a apreciat decizia Preșdintelui ca fiind „o oarecare iresponsabilitate politică, o eroare strategică”.

„Haideți să lăsăm «camera» și «patul». Am eu o altă metaforă pentru domnul Ciucă. El fiind inginer, poate înțelege. Un scaun cu 3 picioare, domnule Ciucă, este mult mai stabil decât un scaun cu două picioare. Și asta era ideea de la bun început.

Ei când și-au dat seama că se descurcă, între ghilimele – vedem proiectul de buget – fără noi, atunci au zis «hai să împingem pe cei de la UDMR în afara guvernului». A fost o greșeală, zic eu, și o decizie pe care nu am meritat-o”, a explicat Kelemen.

Ciucă a declarat la începutul acestei luni că intrarea într-o coaliție cu PSD a fost o decizie pe care și-o asumă și care a fost necesară ținând cont de crizele succesive din perioada respectivă.

Președintele PNL a spus că în această Coaliție „nu stă nimeni cu nimeni în cameră, cu atât mai puțin în pat”.

„Chestiunea cu patul e dificilă, pentru că am fost trei și era posibil să n-avem loc. În cameră încăpem și este posibil ca la un moment dat să fim mai mulți”, a mai spus Ciucă, cu trimitere la scoaterea de la guvernare a celor din UDMR.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri