Sari la conținut

Klemm, în judeţul din care PSD a declarat război "Statului Paralel". Ce i-au cerut liderii PSD

Prezent în judeţul Caraş-Severin, unde a avut întâlniri cu preşedintele CJ, prefectul şi primarul municipiului Reşiţa, ambasadorul SUA a caracterizat rolul României ca "foarte, foarte important în acest moment", dând ca exemplu inlcusiv gradul de implicare al ţării noastre în misiunea NATO din Afganistan.

Inquam Photos - Adel Al-Haddad iohannis klemm sua

FOTO: Inquam Photos - Adel Al-Haddad

"Am discutat despre cum putem să strângem legăturile dinte SUA și vestul României, în ceea ce privește activitatea economică, o posibilă colaborare în sectorul apărării și, de asemenea, prin turism și cultură. Există un potențial foarte mare. De altfel, domnul președinte al CJ, așa a și început discuțiile: 'aceasta este cea mai frumoasă parte a României și mă bucur foarte mult că sunteți aici să o vedeți'. Și eu mă bucur", a declarat ambasadorul SUA, Hans Klemm, aflat luni în vizită în judeţul Caraş-Severin.

Totodată, Klemm a subliniat că România este al patrulea contributor al misiunii NATO Resolute Support în Afganistan.

"Rolul României este foarte, foarte important în acest moment. România este al patrulea contributor al misiunii NATO Resolute Support în Afganistan. Este o contribuție mai mare decât a Angliei, o misiune pe care SUA o apreciază foarte mult, unde soldații luptă împreună, încercând să aducă stabilitate în acea țară", a spus ambasadorul SUA în România, citat de Agerpres.

La rândul său, președintele PSD al Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a declarat că a făcut "un apel către Excelența Sa, împreună cu primarul municipiului Reșița, pentru a organiza aici o întâlnire între Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Caraș-Severin și Camera de Comerț Româno-Americană. În virtutea primirii de către premierul României a unor investitori americani, luna trecută, am evocat potențialul investițional din județul Caraș-Severin, în special potențialul turistic, vorbind despre locurile frumoase din județ, printre care și stațiunea Băile Herculane".

Acesta a mai spus că, în debutul întâlnirii, a reiterat momentele decisive din istoria României, la a căror contribuție au avut un rol major SUA.

"Vizita Excelenței Sale este în debutul sărbătorii Zilei Naționale a României, după această dată, țara noastră intrând în aniversarea Centenarului Marii Uniri. 1 Decembrie 1918 nu era posibilă fără declarația președintelui Woodrow Wilson, care făcea referire la autodeterminarea popoarelor. Această declarație, împreună cu jertfa soldaților români din Primul Război Mondial au făcut posibilă Marea Unire", a adăugat Silviu Hurduzeu, preluat de Agerpres.

Caraş-Severin este judeţul de unde, cu 10 zile în urmă, PSD a lansat rezoluţia în care incriminează aşa-numitul "stat paralel şi ilegitim". Se întâmpla la finalul şedinţei CEx de la Băile Herculane. "(...) acţiunile din ultima perioadă ale Statului Paralel şi Ilegitim, disimulate sub aşa-numită luptă anti-corupţie, au drept scop evident hărţuirea şi, în ultimă instanţă, decapitarea puterii politice legitim alese, pentru ca aceasta să nu îşi poată îndeplini Programul de guvernare angajat în faţa electoratului. Detalii AICI.

Ambasadorul Hans Klemm, în schimb, a confirmat în repetate rânduri sprijinul Statelor Unite şi al preşedintelui Donald Trump pentru lupta anticorupţie. Detalii AICI.

Pe aceeași temă

Povara datoriilor revine

MUNCHEN - Creșterea economică globală accelerează. Dar, înainte să deschidem șampania, trebuie să admitem că sporirea...