Lider PNL: Angajați ai ambasadei ruse culeg informații la evenimente oficiale unde nu sunt invitați

Data publicării:
Russian flag
Foto: Profimedia Images

Fostul președinte al Comisiei de apărare din cadrul Camerei Deputaților, Pavel Popescu, spune, joi, că „angajați ai ambasadei Federației Ruse la București efectuează acțiuni de culegere de informații în cadrul unor evenimente/ recepții oficiale la care nu sunt invitați”.

„Este extrem de important ca ambasadele din București ale țărilor ce au sancționat Federația Rusă în urma invaziei Ucrainei să își sporească nivelul de securitate în următoarea perioadă.

Angajați ai ambasadei Federației Ruse la București efectuează acțiuni de culegere de informații în cadrul unor evenimente/recepții oficiale la care nu sunt invitați. Acest mod agresiv de acțiune al lor necesită un răspuns diplomatic ferm”, a scris, pe Facebook, deputatul PNL Pavel Popescu.

Ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, a fost convocat luni, 3 octombrie, la sediul MAE, din dispoziția ministrului de externe Bogdan Aurescu, ca urmare a anexării ilegale a regiunilor ucrainene Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie de către Federația Rusă. Cu această ocazie, România și-a afirmat încă o dată „poziția de condamnare fermă a așa-numitor „acorduri” de intrare în componența Federației Ruse a celor patru regiuni ucrainene aflate sub ocupația ilegală a trupelor ruse, urmare războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei la 24 februarie 2022”.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri