Sari la conținut

Lider PSD: Probabil Iohannis vrea să afle dacă se întruneşte majoritatea pentru a fi suspendat

Liderul PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, consideră că un referendum pe tema modificării legislaţiei penale este inutil, pentru că ordonanţele privind graţierea şi Codul Penal pot fi atacate la Curtea Constituţională, în caz că sunt adoptate. Căprar spune că preşedintele organizează referendum ”pentru a testa prezenţa” la un eventual referendum cu tema suspendării sale din funcţie.

referendum-stampile

Deputalul Dorel Căprar, lider al organizaţiei judeţene PSD Arad, spune că preşedintele a ales să organizeze un referendum pe tema modificării legislaţiei penale propuse de guvern doar pentru a ”distrage atenţia de la măsurile bune adoptate până acum de coaliţia PSD-ALDE”.

”Este inutil un astfel de referendum. Ordonanţele nu au fost promovate, sunt doar în discuţie, iar dacă sunt adoptate, pot fi atacate la Curtea Constituţională. Cred că este un subiect de care se agaţă preşedintele, PNL şi USR pentru a duce în eroare opinia publică. Ar fi mai bine ca guvernul instalat legitim şi majoritatea parlamentară să fie lăsate să îşi facă treaba, iar preşedintele ţării să nu vină cu manifestări de stradă pe care le girează personal”, a spus deputalul social-democrat.

Dorel Căprar consideră că preşedintele Klaus Iohannis doreşte organizarea unui referendum ”pentru a testa prezenţa” populaţiei la un eventual referendum cu tema suspendării sale din funcţie.

”Probabil că vrea să vadă dacă vine lumea la vot, să ştie şi el dacă se întruneşte majoritatea necesară pentru a fi suspendat. Are un interes personal, nimic mai mult”, a spus Căprar.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni seară, organizarea unui referendum pe tema modificării codurilor penale şi a graţierii, afirmând că protestele au arătat că este o temă de larg interes pentru cetăţeni.

Citiţi şi: Ce urmărește Dragnea? Președinte. Anul acesta!

Ce va face Liviu Dragnea mai departe

Pe aceeași temă