Lider USR PLUS: Dan Barna a discutat ieri cu Klaus Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis si dan barna isi dau mana la o intalnire la cotroceni
Sursa foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Copreședintele Alianței USR PLUS, Dan Barna, a discutat, joi, cu președintele Klaus Iohannis, a declarat la Digi24 europarlamentarul USR PLUS Dragoș Tudorache.

Întrebat dacă a avut loc o întâlnire între Dan Barna și Klaus Iohannis, Dragoș Tudorache a răspuns afirmativ, precizând că discuția dintre cei doi a avut loc joi.

"Dan Barna a discutat ieri cu Klaus Iohannis după ședința de guvern. Singurul motiv pentru care Dan Barna a fost doar el la Klaus Iohannis este pentru că eu nu sunt încă în București, iar domnul Cioloș e în recuperare după Covid.

Am vorbit cu Barna și înainte și după întâlnire.

Președintele a vrut să înțeleagă poziția exprimată de USR PLUS, Dan Barna i-a explicat foarte clar poziția și rațiunile pentru care ne-am poziționat în acest fel.

Concluzia a fost ca începând de luni, în cadrul coaliției să mergem să căutăm soluții", a declarat Dragoș Tudorache.

Pe de altă parte, Dragoș Tudorache a spus că prioritară la discuțiile de luni din coaliție va fi schimbarea lui Florin Cîțu din funcția de premier. El a subliniat că abia după ce se va stabili cine va fi noul premier se va pune problema unei nominalizări la conducerea Ministerului Sănătății.

Tudorache a reiterat încă o dată poziția alianței în sensul că Florin Cîțu nu mai are susținere USR PLUS și că trebuie schimbat.

Pe de altă parte, liderii PNL au susținut în repetate rânduri în ultimele zile că Florin Cîțu are toată susținerea partidului.

Citește și: Ludovic Orban: USR PLUS să desemneze un alt ministru. PNL îl susține pe Florin Cîțu

Liderii USR PLUS cer, după demiterea ministrului Sănătății Vlad Voiculescu, înlocuirea premierului Florin Cîțu. Aceștia sunt dispuși să îl accepte pe Ludovic Orban în funcția de premier, pe care l-au respins la finalul anului trecut. 

Înlocuirea premierului ar presupune demiterea întregului cabinet și reluarea procedurii de învestire a unui nou Guvern.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri