Liviu Avram: „Intenția lui Tudorel Toader e să distrugă DNA”. Explicația jurnalistului

Data actualizării: Data publicării:
liviu avram bun

Liviu Avram, redactor-șef adjunct al Adevărul, a declarat vineri la Digi24, legat de alegerea unui nou șef al DNA, că nu se așteaptă la o evaluare profesionistă și a explicat că „Tudorel Toader a dovedit că intenția lui este de a distruge DNA”.

„Candidații sunt evaluați de ministru și secretarii de stat. Toate funcțiile de ministru și secretari de stat sunt politice. Nu mă aștept la o evaluare profesionistă din partea unor oameni numiți politic, chiar dacă în background sunt judecători sau ce o fi fost. Ăsta e un aspect.

Al doilea aspect, intenția domnului Toader e de a distruge DNA. A dovedit-o când a trimis la comisia Iordache propunerea sa pentru definiția abuzului în serviciu care practic îl dezincriminează total.

Ori, o bună parte din activitatea DNA avea de-a face exact cu această infracțiune de abuz în serviciu, care era mai ușor de documentat decât luarea sau darea de mită sau traficul de influență pentru că lasă urme. Nu ai cum să faci un abuz în serviciu fără să lași urme.

Ce a făcut domnul Toader cu acea propunere de incriminare lasă practic neincriminabil 99% din abuzuri în serviciu săvârșite până acum și care vor fi săvârșite de acum înainte”, explică Liviu Avram.

Ce așteptări putem să avem de la un om care dezincriminează o infracțiune care ne afectează pe noi toți?

„Că nu vrea că DNA să facă treaba pe această zona. Prin urmare, și ceea ce se întâmplă acum la vârful DNA cu aceste numiri, intră în același trend în care domnul Toader s-a înscris”, adaugă Liviu Avram.

Ministrul Justiției a anunțat pe Facebook că pentru conducerea DNA s-au înscris până acum patru procurori. Azi e ultima zi de depunere a candidaturilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri