Manda: Hellvig vrea desecretizarea protocolului SRI-DNA

Data actualizării: Data publicării:
claudiu manda fb

Președintele SRI, Eduard Hellvig, dorește desecretizarea unui protocol care a fost încheiat între SRI și DNA. Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei SRI din Parlament, Claudiu Manda.

Astăzi m-a anunțat această dorință a domniei sale, ca urmare a lucrurilor apărute în spațiul public. Niciodată nu a spus că trebuie neapărat că trebuie să rămână într-o zonă secretă, mai ales că vorbim de un protocol denunțat la inițiativa SRI”, a spus Manda.

Anunțul vine la câteva ore după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a cerut procurorului general Augustin Lazăr începerea procedurii legale de desecretizare a protocoalelor încheiate între Ministerul Public, Direcţia Naţională Anticorupţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism si Serviciul Român de Informaţii.

Premierul Viorică Dăncilă a solicitat desecretizarea protocolalelor încheiate între SRI şi alte instituţii ale statului, „având în vedere interesul public privind clarificarea unor chestiuni extrem de importante pentru funcţionarea României ca stat democratic în care funcţionează separaţia puterilor în stat, precum şi poziţia oficială exprimată de Administraţia Prezidenţială”, a anunţat, vineri seară, Guvernul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri