Marcel Ciolacu amenință din nou PNL cu demisia. „Să nu ne mai pitim după cireș"

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu face declaratii
Premierul României, Marcel Ciolacu, a amenințat din nou Partidul Național Liberal cu demisia. Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul României, Marcel Ciolacu, a amenințat din nou Partidul Național Liberal cu demisia, joi seară, la România TV, adăugând că acest lucru se va întâmpla „dacă lucrurile nu intră într-un făgaș normal și nu ne asumăm lucruri responsabil și echilibrat”.

„Sunt un om serios. A fost un apel foarte clar. Să nu ne mai pitim după cireș, să ne vedem fiecare responsabilitățile pe care le avem, să vedem fiecare cum am contribuit la această situație, să fim corecți noi cu noi, să renunțăm să încercăm să băgăm capul în poză. Eu nu sunt de acord. Am un partener în Nicolae Ciucă și este un om responsabil, cum sunt și eu și mulți alții dintre colegi. Fiecare crede la un moment dat, când ajunge într-o funcție, că s-a privatizat cu aceea instituție. E fals. Nu funcționează așa, tabloul e mult mai mare. Nu voi accepta vreodată în Guvernul României ca un om politic să se privatizeze la locul de muncă”, a declarat Marcel Ciolacu, adăugând că dacă se ajunge la această situație va solicita ca acea persoană să fie dată afară.

Premierul a mai explicat că „a mai confundat o dată Guvernul României cu un guvern de coaliție și că nu va mai face acest lucru”.

„Am spus de la început, înainte de învestire, că eu nu confund guvernul de coaliție cu Guvernul României. Indiferent cine te-a propus în Guvern ești membru al Guvernului României și pe urmă ești membru de partid”, a mai spus prim-ministrul.

Întrebat în ce condiții ar fi dispus Marcel Ciolacu să demisioneze, el a răspuns că „dacă lucrurile nu intră într-un făgaș normal”.

„Dacă lucrurile nu intră într-un făgaș normal și nu spunem adevărul românilor, cum este corect, și nu ne asumăm anumite lucruri responsabil, dar echilibrat, plus că nu a venit nimeni peste nimeni să taie. Această țară a învățat de la PDL lecția din 2010, care a făcut mai mult rău României și economiei decât bine”, a mai spus el, joi seară.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri