Marcel Ciolacu: Guvernarea PeNeListo-USeRistă este preocupată doar de tragerea la sorți a funcțiilor

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu susține o declarație de presă la sediul psd
Președintele PSD, Marcel Ciolacu. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, acuză Guvernul că nu e preocupat de bunăstarea românilor, ci doar de împărțirea funcțiilor. Reacția vine după ce CCR a decis că majorarea pensiilor cu 40% este constiuțională.

Școli închise. Fermierii și firmele românești lăsate de izbeliște. Salarii înghețate. Facturi mărite. Pensii reduse, deși CCR a reconfirmat astăzi ceea ce a spus în mod repetat anul trecut și anume că majorarea pensiilor cu 40% este constituțională”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Dar guvernarea PeNeListo-USeRistă este preocupată doar de tragerea la sorți a funcțiilor, pentru a-și mulțumi clientela politică. Meritocrația promisă s-a transformat într-un joc al păcănelelor de partid!

Se plâng că nu au bani, dar niciun moment nu s-au gândit să găsească soluții. Pentru că ele există! PSD va prezenta alternativa sa de buget al României pentru a demonstra că bani pentru păstrarea nivelului de trai al românilor ar fi, dacă ei nu i-ar cheltui cu pilele și politrucii lor”, a continuat Ciolacu.

Declarația vine după ce Curtea Constituţională a respins sesizarea Guvernului cu privire la legea care prevede majorarea cu 40% a punctului de pensie, stabilind că actul normativ este constituţional.

Judecătorii CCR s-au pronunțat miercuri cu privire la o modificare făcută de social-democrați la rectificarea bugetului pe 2020. Decizia vine însă în contextul în care Guvernul pregătește un nou proiect de buget pentru 2021, astfel că sunt minime șansele ca pensiile să fie majorate cu 40%. O majorare cu 14% a pensiilor produce deja efecte.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri