Mihai Fifor îi răspunde lui Gheorghe Falcă: Aradul a închis bugetul pe excedent

Data publicării:
MIHAI_FIFOR_170912_MINISTRII_PSD_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Fostul ministru al Apărării, social democratul Mihai Fifor, îi răspunde primarului liberal Gheorghe Falcă, unul dintre edilii care s-au declarat nemulțumiți de alocarea bugetară pentru comunitățile locale.

171012_mihai fifor_PSD_CEX_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Aradul a închis bugetul ani la rând pe excedent, a spus Mihai Fifor. „Nu se vede nimic în rezultate, dar bani sunt. Principiul ar fi să investești banii cum trebuie. De ce la Oradea se poate, iar în Arad nu?”, a spus el.

În opinia sa, problema bugetelor pentru autoritățile locale este o temă falsă, pentru că primăriile vor primi mai mulți bani decât anul trecut.

Sumele sunt puțin mai mari, dar cheltuielile sunt mult mai mari. La nivel de țară se vor pierde 4,5 miliarde de lei, a spus, pe de altă parte Alina Gorghiu, parlamentar liberal.

Disputa vine în condițiile în care primăriile vor primi o cotă de 60% din impozitul pe venit, dar vor suporta cheltuielile sociale, care până acum erau, în cea mai mare parte, în sarcina guvernului.

După o întlnire cu reprezentanții Asociației Municipiilor, președintele PSD Liviu Dragnea a spus că primăriile vor primi și o cotă din TVA, dacă vor avea cheltuieli mai mari.

Primarii nu s-au arătat mulțumiți de oferta făcută de Guvern. Ei spun că au cheltuieli mult mai mari în comparație cu anii trecuți. „Dl Dragnea încearcă să ne învețe altă matematică”, a spus la Digi24 rimarul din Ploiești, Adrian Dobre.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri