Modificarea Codului penal. Cum explică purtătorul de cuvânt al Guvernului tăcerea premierului

Data publicării:
mirel palada-3

Întrebat dacă i se pare o coincidență faptul că în aceeași zi se discută în Parlament legea grațierii și amnistierii, odată modificarea Codului penal, pe nepusă masă, Mirel Palada, purtătorul de cuvânt al Guvernului a răspuns: „Nu știu care sunt procedurile în Parlament, este foarte probabil ca și în alte dăți și în alte zile să fi apărut legi semnificative pe care noi să nu fi pus lupa scrupuloasă a privirii publice”.

La întrebarea „Știa sau nu știa Victor Ponta de aceste pregătiri din Parlament?”, purtătorul de cuvânt al Guvernului a răspuns: „Nu am nicio informație în această privință. Noi, ieri, după cum probabil știți, am fost în Africa de Sud la un eveniment foarte important pentru întreaga umanitate, felul în care întreaga umanitate l-a comemorat pe Nelson Mandela.

După ce a detaliat o parte din evenimentele din Africa de Sud, Mirel Palada a spus că s-a întors în România și a decoperit acest „subiect inflamat”

„Chiar nu am ținut contactul cu realitatea autohtonă, pentru că acolo programul a fost foarte intens și am venit aici să descopăr un subiect atât de inflamat...”, a declarat Mirel Palada, care a adăugat că nu a avut timp să se pună la curent cu acest subiect, din cauza programului încărcat din ședința de guvern.

Întrebat când pregătește premierul o reacție sau o declarație publică, Mirel Palada a spus că o să-l întrebe și o să-i transmită preocuparea jurnaliștilor Digi24 pe această temă și va da un răspuns imediat ce îl va avea.

„Vă spun că nu am informații în această privință și ține mai degrabă de procedura Parlamentului, iar eu, ca purtător de cuvânt al Guvernului nu vă pot da mai multe detalii în această privință”, a declarat Mirel Palada.

„Cred că supraapreciați capacitatea de concentrare a oricărui om care are de făcut un lucru cât se poate de mâncător de timp participând la un asemenea eveniment de o asemenea amplitudine...”, a spus Mirel Palada.

La întrebarea referitoare la coincidența aprobării acestor modificări în Parlament au răspuns Gyorgy Frunda, membru UDMR, consilierul onorific al premierului, prim-vicepreședintele PDL, Andreea Paul, și consultatul politic Valeriu Turcan și, invitați de asemenea, în „Jurnalul de seară” de la Digi24.

„Cred că majoritatea a comis o greșeală de analiză politică. Greșeala a fost la nivelul Camerei Deputaților și uneori majoritatea de peste 60% poate fi și greu de dus, provoacă scurtcircuite, asta s-a întâmplat. Normal era să discute lejer acest proiect de lege în comisii, în mai multe comisii. (...) O dezbat public și ajung la o concluzie politică: îmi asum răspunderea sau nu”, a spus Gyorgy Frunda.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri