Monica Macovei: Într-un guvern de bărbaţi am rezistat tuturor celor care urlau la mine

Data publicării:
monica macovei - fb mm-1

 

(FOTO Facebook Monica Macovei)

Monica Macovei a fost întrebată, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, cum se vede "ca un preşedinte femeie, într-o lume a bărbaţilor".

"Mă simt ofensată de această întrebare, la fel cum se simt ofensate cele peste 50 la sută din populaţia României care sunt femei. Şi ştim cu toţii că femeile fac mai multe lucruri decât bărbaţii. Şi uneori le fac şi mai bine. Şi mai ştim şi că bărbaţii - sau unii dintre ei - ştiu că femeile fac aceste lucruri", a spus Macovei.

"Eu voi câştiga alegerile prezidenţiale. Am fost ministru femeie. La un mandat, era o perioadă în care am fost sigura femeie într-un guvern de bărbaţi şi condus de un prim-ministru bărbat şi am rezistat tuturor acelor bărbaţi care, la un moment dat sau la anumite momente, urlau la mine, să semnez acte pe care le consideram ilegale. Şi pe care nu le-am semnat. Şi cu toţi aceşti bărbaţi, care nu voiau nici DNA, nici ANI, nici declaraţii de avere, nici conflictul de interese să fie infracţiune, tot le-am făcut. Da?", a spus ea.

Macovei a afirmat că în acest moment există foarte mulţi voluntari şi chiar comunităţi care strâng semnături pentru a putea candida, fără a putea preciza câte semnături s-au strâns până la acest moment.

Elena Udrea, candidatul PMP la Președinție, declara, duminică seară, la Zilele Sebeșului, că "este convinsă" că românii vor vota o femeie la alegerile prezidențiale din acest an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri