Nemulțumirea lui Dan Barna legată de proiectul Guvernului pe alegerile în 2 tururi: „O să avem o discuție cu premierul”

Data actualizării: Data publicării:
Dan Barna este presedintele USR
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele USR Dan Barna spune că va discuta cu premierul Ludovic Orban despre proiectul de asumare al Guvernului pe revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Președintele USR s-a arătat nemulțumit de introducerea termenului de 90 de zile pentru persoanele care și-au schimbat reședința.

„Sunt mai multe probleme. O să avem și o discuție cu premierul legată de angajarea răspunderii pe legea electorală. Votul celor care au viză de flotant. Se introduc 90 de zile care înaine nu erau. Asta e o chestiune pe care va trebui să o discutăm, apropo de lucrurile de care nu suntem mulțumiți la PNL”, a spus Dan Barna, la TVR1, potrivit Mediafax.

„Persoanele care și-au stabilit reședința în circumscripția electorală cu mai puțin de 90 de zile înaintea datei scrutinului își vor putea exercita dreptul de vot doar în comuna, orașul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care au avut reședința sau domiciliul stabilit anterior celor 90 de zile. În acest caz, cetățenii vor vota pe lista suplimentară”, prevede articolul nou introdus în proiectul de asumare al Guvernului, transmis luni Parlamentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri