Exclusiv Nicușor Dan: Candidatul PSD, indiferent cine este el, e concurentul principal la alegerile locale. Nu mi-e frică de nimeni

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan w
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Foto: Captură video Digi24

Primarul general al Capitalei, a declarat vineri seară, în emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss, la Digi24, că principalul său contracandidat la alegerile locale din 2024 este „candidatul PSD, indiferent cine este el”. Întrebat dacă îi este teamă de Gabriela Firea, Nicușor Dan susține că nu îi este frică de nimeni, precizând că Firea a fost un primar slab, care a avut în spate un partid preocupat de „orice numai de lucruri serioase nu”. 

Întrebat pe cine consideră contracandidatul principal la alegerile locale din 2024, Nicușor Dan a spus: „În mod evident, candidatul PSD, indiferent cine este el, pentru că PSD are un electorat stabil”.

El precizează că nu îi este teamă de o confruntare cu Gabriela Firea, despre care spune că a fost un primar slab. „Nu mi-e frică de nimeni, pot să spun că a fost un primar foarte slab, dar nu a fost un om acolo, a fost un partid care a dus o politică de târguri, de spoială, de orice numai de lucruri serioase nu”, a spus Nicușor Dan. 

„În politică să nu spui niciodată, niciodată”

Întrebat cine îl susține în 2024, Nicușor Dan spune: „Sunt două paliere, cel administrativ și cel politic. Pe partea administrativă eu sunt foarte optimist că această coaliție administrativă între PNL, USR și mine, la care s-a adăugat PMP o să continue până la sfârșitul acestui mandat, pentru că am promis niște lucruri și trebuie să le ducem la bun sfârșit. Pe partea politică, urmează un an electoral cu patru rânduri de alegeri, fiecare partid își face propria strategie, eu sunt un independent”.

Nicușor Dan explică de ce consideră că va rămâne candidat independent la alegerile locale din 2024.

„În politică să nu spui niciodată, niciodată, dar până la alegerile locale de peste mai puțin e un an foarte greu să se schimbe ceva. „Noi avem în București avem două partide mijlocii, de ordinul 20% fiecare, și e foarte greu ca un partid să voteze candidatul celuilalt partid în condițiile în care urmează alegerile parlamentare. Am avut discuția și în 2016 și în 2020. În 2016 ea nu s-a dus în direcția potrivită și a câștigat PSD, iar în 2020, cu multe eforturi lăudabile din partea tuturor, s-a ajuns la formula unui candidat unic, iar candidatul acela unic nu putea să fie decât independent din motivul pe care vi l-am spus”, a spus edilul Capitalei. 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri