Nicușor Dan îi răspunde lui Marcel Ciolacu: Nu l-am văzut să fie atât de vehement cu Oprescu sau Firea

Data actualizării: Data publicării:
Nicusor Dan, primarul general al Capitalei
Nicușor Dan. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, i-a răspuns la Digi24 premierului Marcel Ciolacu, care a declarat recent că edilul Bucureștiului „a condamnat sute de mii de locuitori să se spele luni întregi cu apă rece”.

„Este exact o declarație tipic politicianistă, populistă. Iei un fapt real și îl scoți din context și spui că este permanent”, a spus Nicușor Dan.

„Nu vorbește de faptul că am plătit pe termie de 3 ori mai mult decât media ultimilor 10 ani, nici de faptul că pierdem mai puțin după ce în ultimii 10 ani am pierdut tot mai mult, nici de marile investiții pe care le-am făcut. Nu l-am văzut pe dl Ciolacu să fie la fel de vehement când dl Oprescu (Sorin Oprescu, primar general în perioada 2008-2015, n.r.) nu plătea subvenția, la sensul cel mai propriu, sau când doamna Firea (fostul primar general Gabriela Firea) ducea RADET-ul în faliment”, a adăugat el.

„În sfârșit, noi am început să facem acele mari lucrări și acestea costă câteva zile în care oamenii au rămas fără apă caldă”, a mai spus primarul.

El a adăugat că nu este vorba despre „luni”, așa cum a acuzat Marcel Ciolacu.

„Avem o hartă interactivă care spune care sunt acele puncte termice care la un anumit moment au o situație bună sau o situație mai puțin bună. Nu există luni întregi în care oamenii să nu aibă apă caldă”, a adăugat el.

Nicușor Dan a admis că jumătate din blocurile din București nu au apă caldă, dar a spus că această situație se va încheia mâine, când se termină lucrările de înlocuire a unor conducte.

Ciolacu a lansat recent, într-o ședință de Guvern, un atac la adresa lui Nicușor Dan.

„Nu reușesc totuși să realizez cum este posibil în aceste condiții ca în capitala României primarul Nicușor Dan să condamne în continuare, și acest an, sute de mii de locuitori să se spele luni întregi cu apă rece. Mi se pare inuman și degradant și asta la trei ani după ce domnul primar a promis revoluția apei calde”, a spus el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri