Sari la conținut
News Alert

PNL: Bugetul Primăriei Capitalei este o încropeală

Liberalii au criticat, vineri, bugetul Primăriei conduse de Gabriela Firea (PSD), acuzând că nu există o viziune în spatele cifrelor, ci doar „un mod de a conduce Bucureștiul pompieristic” și acțiuni „de imagine”. Reprezentanții PNL susțin că bugetul nu prevede sumele necesare pentru fluidizarea traficului, crearea de locuri de parcare, unificarea RADET cu ELCEN sau cea a METROREX cu RATB.

busoi digi24

Foto: Digi24

„Problema bugetului (...) nu este că umple cu tot felul de proiecte foarte puţin utile acest buget, ci că nu are o direcţie clară de investiţie, de dezvoltare. Este vraişte. Bugetul Capitalei nu rezolvă nimic din problemele mari ale Bucureştiului, ci doar spoieşte totul. Nu neapărat alocările pentru cele 44 de biserici reprezintă o problemă, nici măcar cei 850 de milioane de lei pe activităţi culturale, religioase, care unele sunt absolut necesare, altele sunt tot felul de festivaluri şi de evenimente care nu fac altceva decât să creeze un cadru în care doamna Firea să mai arunce cu bani de promisiuni sau să se autoiluzioneze cât de bine merge Bucureştiul”, a declarat secretarul general al PNL, Cristian Buşoi.

Potrivit acestuia, după ce se vor cheltui cele aproape cinci miliarde de lei alocaţi pentru 2017, problemele Bucureştiului vor rămâne la fel, ”cu tot cu pierderile enorme din reţeaua de termoficare, cu tot cu aglomeraţia din trafic, cu tot cu infrastructura făcută praf”.

După ce vom cheltui toţi aceşti bani, o să avem beculeţe de Paşte, o să avem statui uşor inutile, o să avem nişte străduţe peticite şi o să avem nişte acţiuni ale Primăriei care sunt mai mult de imagine, dar care în realitate nu sunt utile oraşului. Bugetul doamnei Firea este o încropeală, o adunătură de obiective haotice, fără direcţie, fără cap şi fără coadă”, a mai spus Buşoi, potrivit News.ro.

La rândul său, senatorul PNL Florin Cîţu a arătat că bugetul nu prevede sume pentru fluidizarea traficului, crearea de locuri de parcare, unificarea RADET cu ELCEN sau cea a METROREX cu RATB.

„Bugetul Bucureştiului arată clar că nu există o viziune în spate. Este doar un mod de a conduce Bucureştiul pompiersitic, «Haideţi să trecem şi peste anul acesta şi o să vedem şi după aceea» (...) Doamna primar a şi accentuat gaura de la buget prin faptul că acum avem în administrarea Primăriei Arena Naţională, care a costat 300 de milioane. Ne constă administrarea în jur de trei milioane de euro pe an. Nu există nici un plan de eficientizare să vedem cum putem să luăm aceşti bani înapoi prin evenimente”, a precizat Cîţu.