Video PNL decide, la Sinaia, ce face la alegerile din 2024. Un sondaj intern spune că liberalii nu trebuie sa facă alianță cu PSD

Data publicării:
BUCURESTI - PNL - SEDINTA BPN - 16 MAI 2023
Foto: Inquam Photos / George Călin

PNL și PSD își fac strategia pentru alegerile europarlamentare. Startul îl dau liberalii, care s-au reunit într-o ședință a BPN la Sinaia, joi și vineri, unde decid dacă vor merge pe liste comune cu PSD la alegerile din 2024 sau separat. Liderii PNL vor discuta despre opțiunile pe care le au pe baza unui sondaj comandat de partid, care reflectă voința electoratului. Potrivit informațiilor Digi24, 70% dintre respondenții acestui sondaj nu vor ca PSD și PNL să meargă împreună în alegeri. 

Unul dintre motivele pentru care oamenii nu-și doresc alegeri comune cu PSD ar putea fi decredibilizarea partidelor, comunicarea defectuoasă pe care au avut-o în alianță.

Liberalii vor discuta strategia pentru alegeri, începând de la alegerile europarlamentare, primele care vor avea loc în 2024. Potrivit informațiilor Digi24, unii lideri din PNL care se află acum la Parlamentul European nu se vor mai regăsi pe viitoarele liste.

Astfel, numele fostului șef SRI, Eduard Hellvig, este vehiculat de mai multe surse din PNL în vârful listei făcute de liberali, care nu au negat vreodată că nu l-ar primi înapoi în partid pe acesta - o variantă fiind ca Hellvig să deschidă lista la europarlamentare, pentru a ridica partidul.

Pe această listă s-ar mai afla primarul Clujului, Emil Boc, comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, actualul europarlamentar Siegfried Mureșan, ministrul Educației, Ligia Deca, ministrul de Externe, Luminița Odobescu și ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

Actualii europarlamentari precum Rareș Bogdan, Vasile Blaga, Mircea Hava nu vor mai candida pentru un nou mandat, fiind nevoie de ei în teritoriu.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri