PNL renunţă la protestul de vineri

Data publicării:
antonescu klaus gorghiu blaga PNL - 7324606-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu-2

PNL renunţă la lanţul uman care ar fi urmat să fie organizat vineri la Palatul Parlamentului, în condiţiile în care în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră PMB a aprobat şi un miting al PSD, a anunţat Vasile Blaga, spunând că liberalii nu vor să fie parte la manifestaţii ca în anii '90.

Surpriză, PSD-ul a depus de fapt o (cerere de -n.red) contra-manifestaţie, în acelaşi loc şi la aceeaşi oră, lucru pe care domnul primar general şi reprezentanţii săi l-au aprobat. Am decis să nu fim parte la nişte manifestări care să aducă aminte de luna iunie 1990. PSD face ce ştie el mai bine, adică contra-manifestaţii, contra-mitinguri. Nu dorim ca să aibă vreun român de suferit, indiferent pe cine susţine în această cauză. Am decis ca mitingurile la prefecturile din toate judeţele să se desfăşoare în cursul zilei de vineri, iar în cursul lunii iunie vom organiza un miting mare în Bucureşti, rugându-l pe domnul Oprescu şi PSD-ul să nu mai vină şi atunci cu o contra-manifestaţie”, a declarat Vasile Blaga.

Citiți și Primăria Bucureşti explică de ce nu a aprobat cererea PNL privind lanţul uman de la Parlament

PNL prezintă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

Moţiunea de cenzură urmează să fie dezbătută și votată vineri, la ora 10.00. Anunțul a fost făcut de liderul deputaților liberali, Ludovic Orban. Moţiunea de cenzură liberală atacă pasivitatea guvernului faţă de asigurarea votului românilor din diaspora şi a alegerilor parţiale neorganizate la timp.

Pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, sunt necesare cel puţin 278 de voturi. PNL are 112 parlamentari şi promisiuni că va fi sprijinit de Mişcarea Populară, partidul lui Mircea Geoană şi grupul parlamentar Democrat şi Popular. În total, 200 de voturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri