Premierul Ciucă, despre remaniere: Discuțiile nu fac obiectul a se întâmpla

Data publicării:
nicolae ciuca
Nicolae Ciuca, la Guvern. FOTO: Facebook Guvernul României

După ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a subliniat că se impun remanieri guvernamentale și că așteaptă propuneri de la Nicolae Ciucă, premierul a declarat miercuri, la Suceava, că nu este momentul potrivit pentru a se discuta despre plecări ale miniștrilor din Guvern.

Ciucă a precizat că își va asuma responsabilitatea de premier, iar „când va fi cazul” vor fi schimbări în rândul miniștrilor, după ce va discuta cu ceilalți lideri ai coaliției.

„Remanierea este un atribut al premierului. Sigur, avem responsabilitatea coaliției și suntem lideri ai partidelor din coaliție, iar în calitate de premier am să îmi asum această responsabilitate și desigur voi avea discuții cu fiecare dintre liderii partidelor din coaliție. Când va fi cazul, dacă va fi cazul, vom proceda la remaniere”, a spus Nicolae Ciucă, la Suceava.

Întrebat dacă discuțiile despre schimbările miniștrilor din Guvern vor avea loc săptămâna viitoare, la întâlnirea cu grupurile parlamentare, șeful Guvernului a negat.

„Nu! Săptămâna viitoare, la întâlnirea cu grupurile parlamentare, vom discuta agenda pentru această sesiune parlamentară. Obiectivul nostru este ca Ordonanțele de Urgență să fie aprobate de Parlament și să avem certitudinea coerenței atragerii banilor din PNRR, precum și pachetele de legi importante asumate în coaliție, anume Legile Justiției și Legile Educației”, a afirmat Ciucă.

Chestionat despre posibilitatea ca PNL să cedeze ministerul Energiei, condus de Virgil Popescu, la PSD, Nicolae Ciucă a răspuns că „nu cred că este momentul oportun acum să discutăm despre astfel de decizii”.

El a precizat că acum coaliția se află „în plin proces de analiză a ceea ce facem că să avem un plan coerent pentru iarnă 2022-2023” și că deocamdată nu se pune problema unei astfel de mutări.

„Discuțiile acestea, în care cineva își dorește sau nu își dorește să fie ministru, sau cineva din Guvern să plece, sunt chestiuni care în momentul de față nu fac obiectul, cel puțin în perioada imediat următoare, a se întâmpla”, a încheiat Nicolae Ciucă.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri