Sari la conținut

Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, a fost suspendat din funcție

Prefectul judeţului Bacău, Dorian Popovnicu, a emis ordinul prin care primarul Bacăului, Romeo Stavarache, a fost suspendat din funcţie. Această decizie a fost luată ca urmare a faptului că primarul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Procurorii susţin că, în timp ce era în continuare monitorizat de DNA, Romeo Stavarache ar fi încercat să influențeze mai mulți martori. Drept urmare, au cerut Curții de Apel Bacău un nou mandat de arestare pe numele primarului, iar solicitarea a fost admisă. Luna trecută, Romeo Stavarache a fost reținut de procurorii anticorupţie care îl bănuiesc de luare de mită.

Anchetatorii l-au anunţat pe primarului Bacăului că nu are voie să ia legătura cu ceilalţi acuzaţi din dosar. Romeo Stavarache a sfidat însă interdicţia şi, înainte chiar să iasă din sediul Poliţiei, unde fusese audiat, a vorbit la telefon cu fiul unui suspect.  

Edilul ar fi primit aproape două milioane şi jumătate de lei, prin intermediul mai multor firme şi asociaţii sportive. În plus, potrivit procurorilor, primarul din Bacău ar fi introdus propria taxă pe stâlp în oraş, şi ar fi încasat 19 euro la fiecare stâlp de iluminat.