Primarul Capitalei îl dă în judecată și pe Cristian Bușoi

Data actualizării: Data publicării:
gabriela firea

După ce, acum câteva zile, a anunțat că îl dă în judecată pe ex-ministrul Vlad Voiculescu, după ce acesta a relatat cazul dramatic al unei fetițe de opt ani cu fibroză chistică, joi primarul Capitalei a făcut un anunț similar cu privire la europarlamentarul PNL Cristian Bușoi, pe care îl consideră răspunzător pentru faptul că nu sunt votate în Consiliul General al Municipiului București proiectele privind companiile municipale.

„Declar în fața dumneavoastră că nu voi mai răspunde atacurilor, criticilor nejustificate şi chiar cuvintelor ofensatoare la adresa mea, vreau să-mi concentrez întreaga mea activitatea pentru ca cetățenii din Bucureşti să aibă un trai decent. Așa că, astăzi, împreună cu juriştii, am redactat cererea de chemare în judecată a domnului europarlamentar Cristian Buşoi, președintele PNL București, pe care noi îl considerăm autorul moral al blocajului proiectelor benefice pentru cetățenii din București. Dacă nici azi nu vor fi votate proiectele care se referă la companiile municipale, mâine dimineață vom depune această cerere de chemare în judecată”, a anunțat primarul Capitalei, Gabriela Firea, la începutul ședinței de joi a Consiliului General al Municipiului București.

Edilul a mai spus că face un „apel public la toate instituțiile de cercetare și de anchetă ale statului - DNA, DIICOT, Curtea de Conturi, Poliţie, Parchet, absolut toate” pentru ca acestea să trimită „misiuni de control, de verificare, cercetare și anchetare” a tuturor celor 20 de societăţi înfiinţate de Primăria Generală. Scopul? „Pentru a spulbera odată pentru totdeauna aceste acuzaţii nejustificate și nefondate”, a declarat Firea.

Primarul a mai susținut că va pune la dispoziție „calcule reale, adevărate, nu cele care au fost transmise în spaţiul public, informații toxice” cu privire la tarifele și prețurile practicate de companiile municipale.

În replică, consilierul general PNL Ciprian Ciucu susține că șefii companiilor municipale nici măcar nu s-au prezentat la ședința de joi a CGMB. Ciucu a mai spus că, până acum, a fost respins proiectul care ar fi permis delegarea serviciilor de administrare a străzilor și parcărilor către trei dintre companiile municipale.

„Aveau nevoie de două treimi din voturi. Directorii companiilor nici n-au venit în fața Consiliului General, sfidarea a fost totală. Companiile nu au capacitate, nu au proceduri, ar fi fost extrem de riscant să le delegi sericiile publice în halul în care se prezintă. Cum aceste companii nu au obiectul muncii (adică nu poți administra parcările dacă nu ai parcările) și cum executivul trebuie să pună în practică voința Consiliului general, este clar că aceste companii nu-și pot îndeplini misiunea pentru care au fost înființate și trebuie desființate de îndată! Nu are rost să mai toace banii bucureștenilor pe salarii, consilii de administrație și alte achiziții”, a precizat Ciucu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri