Moțiunea depusă de PSD împotriva ministrului Sănătății a fost respinsă

Data actualizării: Data publicării:
un deputat in plen cu o pancardă cu vlad voiculescu
Deputații votează miercuri moțiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Deputații au respins miercuri moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Sănătății Vlad Voiculescu. Este prima moţiune simplă depusă de opoziţie în această legislatură. 

ACTUALIZARE ora 13:00 Deputații au respins moțiunea simplă inițiată de 109 deputați PSD împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Au fost 140 de voturi pentru, 161 contra, o abținere, iar doi parlamentari nu au votat. 

Singurul parlamentar din arcul guvernamental care a votat moțiunea este deputatul PNL Corneliu Olar.

În favoarea adoptării moţiunii simple s-au exprimat, alături de deputaţii PSD, şi reprezentanţii AUR.

ACTUALIZARE ora 12:40 A început ședința de plen în care se va da votul pentru moțiunea simplă împotriva ministrului Vlad Voiculescu. În sală sunt prezenți 228 de deputați. 

PSD a cerut vot secret, însă propunerea a picat la vot în plenul Camerei Deputaților.


Știrea inițială

Moțiunea este primul test în Parlament, după învestirea Guvernului, pentru actuala majoritate parlamentară. Deși o moțiune simplă, chiar dacă este adoptată, nu produce efecte juridice, pentru Coaliție este importantă mobilizarea parlamentarilor astfel încât demersul opoziției să fie respins. 

Înainte de votul pe moțiune, în rândul parlamentarilor PNL existau mai mulți nemulțumiți care ar fi fost dispuși să voteze moțiunea simplă, însă aceștia au fost avertizați de prim-vicepreședintele Rareș Bogdan că riscă excluderea din partid.

Citește și Rareș Bogdan: Voi propune excluderea oricărui parlamentar PNL care votează moțiunea PSD. Vlad Voiculescu are susținerea PNL și UDMR

Moţiunea simplă intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor”, semnată de 109 social-democraţi, a fost dezbătută de deputaţi în şedinţa de luni. În favoarea adoptării moţiunii simple s-au exprimat, alături de deputaţii PSD, şi reprezentanţii AUR.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri