PSD cere suspendarea lui Clotilde Armand: „USR să aplice aceleași principii de integritate invocate în cazul altor politicieni”

Data actualizării: Data publicării:
clotilde armand vorbeste in conferinta de presa usr
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 din București. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

PSD a cerut suspendarea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, în cazul căreia ANI a descoperit un conflict de interese.

PSD solicită conducerii USR „să aplice în cazul primarului Sectorului 1 exact aceleași standarde de integritate pe care le-au pretins altor politicieni acuzați de fapte penale și de incompatibilitate”, potrivit unui comunicat de presă.

„Conducerea USR are obligația morală de a convoca, de urgență, o ședință pentru suspendarea din partid a doamnei Clotilde Armand, până când aceasta își va rezolva problemele cu justiția. În caz contrar, tot discursul USR privind integritatea funcției publice se dovedește a fi pură demagogie”, se arată în comunicat.

PSD mai spune că, „în cazul doamnei Armand, nu mai e vorba doar de declarații politice sau de speculații de presă. Este o acuzație oficială, din partea Agenției Naționale de Integritate care a inițiat o procedură în justiție împotriva doamnei primar, pentru fapte penale și incompatibilitate. Din acest moment, fiecare zi în care doamna Armand rămâne în funcția de primar reprezintă o insultă la adresa locuitorilor Sectorului 1 și în special a celor care au votat-o pe baza discursului anti-corupție”, potrivit comunicatului.

„Explicațiile date de primarul Sectorului 1, la acuzațiile care i se aduc în sesizarea ANI, sunt la fel de irelevante cum au fost argumentele tuturor politicienilor care susțineau că sunt nevinovați, după ce erau puși sub acuzare de diverse instituții ale statului. Atunci USR cerea cu insistență ca acei politicieni să renunțe la funcțiile publice până la pronunțarea magistraților. Cum ziceau cei de la USR? Să facă pasul în spate, să lase justiția să-și facă treaba, să aibă încredere în instituții, iar dacă sunt achitați, pot reveni în politică”, a spus președintele Organizației PSD a Sectorului 1, Florin Manole.

Agenția Națională de Integritate o acuză pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, de conflict de interese administrativ, pentru că s-a numit singură manager într-un proiect anticorupție finanțat din fonduri europene, în urma căruia ar fi câștigat aproape 19.000 de lei. ANI a sesizat parchetul.

În replică, primarul Sectorului 1 arată că proiectul a fost verificat și aprobat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și, de asemenea, că avea dreptul la mărirea indemnizației.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri