PSD: Îi vom sancționa pe Solomon și Stativă când PNL îi va sancționa pe Orban, Rareș Bogdan și Costel Alexe

Data actualizării: Data publicării:
alfred simonis psd
Foto: Facebook/ Alfred Simonis

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, le-a propus celor de la PNL o înțelegere pentru a-i sancționa pe deputații Adrian Solomon și Irinel Stativă pentru scandalul făcut de cei doi la o șaormerie din capitală. Aceștia vor fi pedepsiți în partid dacă și Ludovic Orban, Rareș Bogdan și Costel Alexe vor fi sancționați de PNL.

„Nu știu ce discută colegii mei în ședința biroului permanent, pentru că am ieșit să particip la această emisiune”, a spus Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, întrebat dacă se discută în PSD despre sancționarea deputaților Adrian Solomon și Irinel Stativă.

„Acest comportament al colegilor este unul pe care nu-l legitimăm în niciun fel și pe care nu-l susținem, ba chiar condamnăm ferm orice comportament de felul acesta. În momentul în care ai această demnitate publică trebuie să te comporți extrem de corect față de autorități și față de ceilalți oameni. Colegii mei au greșit, au fost sancționați de către organele competente și, evident, o discuție poate avea loc în partid pe ceea ce înseamnă eventuale sancțiuni suplimentare”, a adăugat deputatul PSD.

„Eu aș putea să propun celor de la PNL următoarea soluție: atunci când Ludovic Orban va fi sancționat și nu se va mai găsi pe listele parlamentare de la finalul acestui an, pentru că nu a respectat restricții impuse chiar de guvernul dânsului, putem lua în calcul și propunerea dumneavoastră ca cei doi să nu se mai regăsească pe listele PSD”, a completat Alfred Simonis.

El a fost întrebat dacă modul în care a acționat Adrian Solomon îl reprezintă demn de un parlamentar, folosind apelativul „panaramă” angajatului de la șaormerie.

„Comportamentul acesta este regretabil, condamnabil, nu susținem un astfel de limbaj, însă trebuie să răspundă ei pentru ceea ce fac parlamentarii în timpul liber. Noi, ca partid, nu susținem un astfel de comportament. În acest moment e o ședință în care nu știu dacă se va discuta (sancționarea celor doi membri PSD, n.red.) pentru că am ieșit ca să particip la emisiunea dumneavoastră. Eu vă propuneam să facem un deal (o înțelegere, n.red.), atunci când dânșii îl sancționează pe Orban, și pe Rareș Bogdan și pe Costel Alexe pentru încălcarea restricțiilor impuse de Guvern, să-i sancționăm împreună și pe cei doi parlamentari”, a răspuns Simonis.

De asemenea, deputatul PSD a spus că nu are informația că Adrian Solomon i-a „fluturat” unui polițist legitimația de parlamentar: „N-am văzut așa ceva”.

La rândul său, europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă a spus că „eu nu fac niciodată deal cu PSD, pot să nu fac deal pentru că am avut o recunoaștere în Arad foarte bună”. „Cei care au făcut deal cu PSD au ieșit prost, atât românii cât și alți politicieni”, a completat el.

„Referitor la acest subiect, oamenii pot greși, nu doar politicienii. Poți la un moment dat să nu porți mască. Dar trebuie să facem diferența dintre greșeala celor doi parlamentari și atitudinea publică. De fapt, deranjul este legat de comportamentul celor doi parlamentari, excesul de putere, să-ți arăți legitimația, abuzul acesta de putere deranjează pe toți cetățenii”, a mai spus Gheorghe Falcă.

„Așa cum știți, premierul Orban a recunoscut greșeala, a fost sancționat de lege, a plătit o amendă. Este o greșeală, se sancționează. Dar un comportament public cum au arătat cei doi parlamentari trebuie sancționat de structurile interne, pentru că de cetățeni este sancționat deja”, a afirmat europarlamentarul PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri