”PSD trebuie să dea explicații urgente despre cazul deputatului Bălășoiu”, cere liberalul Muraru

Data actualizării: Data publicării:
alexandru muraru
Alexandru Muraru. Foto: Arhivă personală

”PSD este dator să ofere opiniei publice explicații urgente și suplimentare cu privire la cazul deputatului PSD, Aurel Bălășoiu, care este astăzi implicat într-un caz cu acuzații de sex cu minori”, a cerut, duminică, vicepreședintele PNL, Alexandru Muraru. Bălășoiu a fost exclus, sâmbătă, din partid, după ce în presă au fost publicate fotografii în care apare în ipostaze intime, la o partidă de sex cu un tânăr. Liderii social-democrați au explicat, neoficial, că motivul excluderii a fost implicarea lui Bălășoiu într-un scandal legat de o partidă de sex în grup la care există suspiciuni că ar fi participat și minori. 

”Cazul deputatului PSD este de departe, prin natura lui, prin raportarea la alte cazuri de parlamentari penali (tot de la PSD, tot cu infracțiuni sexuale - cazul Bănicioiu ș.a.), prin istoria lui personală, ABOMINABIL.

Nu se poate să fim trimiși la plimbare printr-o expediere a cazului, cu invocări ale “moralei creștine”, să ni se spună că a fost exclus când, știm cu toții, excluderea unui deputat, la orice partid politic, deci inclusiv PSD, presupune convocarea unor organisme interne și parcurgerea unor proceduri birocratice. Care nu puteau fi făcute în câteva ore.

Aflăm astăzi că deputatul PSD Bălășoiu nu era un simplu rătăcit prin Camera Deputaților (condusă de președintele Marcel Ciolacu), ci fusese primar din 2004 până în 2020, că ar fi mare latifundiar, mare deputat în Adunarea Eparhiei Argeșului și Muscelului. Deci un lider local important, cu rezonanță, cu vechime mare în PSD, cu recunoașterea meritelor”, susține Muraru într-un comunicat de presă. 

Muraru mai arată că ”Există informații potrivit cărora practicile și “îndeletnicirile” erau cunoscute și că acestea ar avea implicații mult mai grave. La fel cum, USR, partid prăbușit în opoziție astăzi, îi oferise lui Bălășoiu onoruri și decorații pe care astăzi se face că i le retrage” și că „PSD trebuie să demonstreze că practicile din trecut nu mai sunt valabile și că popularea listelor parlamentare cu unii care vor să capete imunitate nu este o metodă acceptabilă în România anului 2022”

Editor : A.V.D

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri