Reacția lui Cîțu la dosarul vaccinurilor anti-Covid: Am încredere în justiție. Am respectat legea

Data publicării:
Fostul premier Florin Cîțu.
Fostul premier Florin Cîțu. Foto: Profimedia

Fostul premier Florin Cîțu spune că a acționat cu bună credință și respectând legea în mandatul său. Reacția vine după ce DNA a cerut ridicarea imunității sale și a doi foști miniștri ai sănătății în ancheta privind achizițiile de vaccinuri în timpul pandemiei de Covid.

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, precizez că întreaga mea activitate, indiferent de funcțiile și demnitățile publice îndeplinite, a stat sub semnul bunei credințe și a respectării legii, în slujba românilor”, a scris Cîțu pe Facebook.

„Am deplină încredere în actul de justiție și sunt convins că procedurile aflate în desfășurare vor conduce la aflarea adevărului”, a adăugat el.

Reacția lui Cîțu vine după ce procurorii DNA au cerut Președinției și Senatului să încuviințeze începerea urmăririi penale față de trei persoane care aveau calitatea de demnitari într-un dosar legat de achizițiile de vaccinuri în pandemie. Este vorba despre fostul premier Florin Cîțu și foștii miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Oana Mihăilă.

Prejudiciul calculat de procurori pentru dozele ce vaccin cumpărate degeaba de statul român depășește un miliard de euro.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri