Reacția lui Gelu Voican Voiculescu la decizia Guvernului de a desființa Institutul Revoluției

Data publicării:
voican voiculescu batut inquam george calin 2
FOTO: INQAM PHOTOS - George Călin

Gelu Voican Voiculescu, directorul general al Institutului Revoluției, reacționează într-un comunicat transmis Digi24 la decizia Guvernului, luată luni, de a desființa Institutul Revoluției. 

Institutul Revoluției a intrat în atenția opiniei publice și a generat un val de indignare după ce s-a aflat că intenționa să organizeze la 22 decembrie 2019, în apropierea locului unde au murit oameni la Revoluția din 1989 din București, un concert care să celebreze 30 de ani de la aceste evenimente. Ulterior, concertul a fost anulat, după ce mai mulți artiști s-au retras după ce mai multe ONG-uri și-au manifestat dezaprobarea și atrăgeau atenția că reprezintă „o jignire adusă memoriei eroilor martiri ai Revoluției din 1989 și urmașilor acestora”.

În acest context, Gelu Voican Voiculescu a fost protagonist al unui incident, în data de 21 decembrie, când a mers la Troița din Piața Universității. El a fost huiduit și alungat, iar un bărbat l-a rănit lovindu-l cu o cârjă în cap.

În ședința de luni, 30 decembrie, Executivul a adoptat un proiect de ordonanță de urgență privind desființarea Institutului Revoluției Române, care îl are ca președinte de onoare pe fostul șef al statului Ion Iliescu.

Gelu Voican Voiculescu spune într-un comunicat că este surprins de această decizie „arbitrară și abuzivă” și promite că va întreprinde demersuri legale pentru anularea ei. El mai spune că acest gest al Guvernului „maculează” Revoluția din 1989 și vine în continuarea unor acțiuni prin care adevărații revoluționari au fost nesocotiți, acuzând că la ședința solemnă a Parlamentului din 16 decembrie 2019, consacrată împlinirii a 30 de ani de la Revoluția Română, Petre Roman nu a fost lăsat să-și rostească discursul, deși este unul din cei mai cunoscuți revoluționari.

Comunicatul lui Gelu Voican Voiculescu

„Am luat cunoștință cu surprindere de hotărârea luată astăzi de Guvernul Orban, cu privire la desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989.
De asemenea, nu înțelegem motivația demersului guvernamental.

Acest gest vine în continuarea unor acțiuni prin care adevărații REVOLUȚIONARI au fost nesocotiți, dovadă că la ședința solemnă din 16 decembrie 2019, consacrată împlinirii a 30 de ani de la Revoluția Română, domnul Petre ROMAN nu a fost lăsat să-și rostească discursul, deși este unul din cei mai cunoscuți REVOLUȚIONARI.

Deși astăzi, o parte a istoriei noastre contemporane a fost maculat, REVOLUȚIA Română din 1989 rămâne cel mai important moment al istoriei noastre recente.

Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 va întreprinde demersurile legale pentru a împiedica punerea în aplicare a acestei măsuri pe cât de arbitrară, pe atât de abuzivă”.

Citiți și:  Ion Iliescu se declară surprins de desfiinţarea Institutului Revoluţiei: "E o porcărie curată"

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri