Reacția lui Klaus Iohannis după criticile aspre din raportul MCV

Data actualizării: Data publicării:
Președintele Klaus Iohannis face decrarații de presă.
Președintele Klaus Iohannis face decrarații de presă. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a comentat raportul MCV extrem de dur la adresa României, prezentat astăzi de Comisia Europeană.

IOHANNIS_DECLARATII__resize_04_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Principalele declarații ale președintelui:

Și în rezoluția PE și în raportul MCV apar cam aceleași lucruri. Românii, majoritatea, și eu și mulți alții, dorim să fim eurpopeni, să construim o democrație solidă. Din păcate, acest accident al democrației care ester guvernul Dragnea-Dăncilă vrea să tragă țara înapoi.

Din nefericire, acest accident al democraţiei care e guvernul Dragnea-Dăncilă are cu totul alte idei şi încearcă să tragă ţara înapoi. Aceste lucruri ne aduc deservicii majore şi trebuie să observăm că de exemplu Dragnea, ca să folosesc o expresie din Caragiale - şi dăi, şi luptă, şi cară valize şi vorbeşte între uşi, din spatele uşii, se luptă. Partea proastă e că se luptă cu România, nu pentru România.

Viorica Dăncilă nu se luptă, când țara arde, premierul se ascunde în Arabia.

Observăm cu toții cu mare îngrijorare că acești guvernanți se fac că plouă, ei au alte preocupări. Singurul obiectiv al acestei guvernări e să-l scape pe Dragnea de dosare și închisoare. Nu-i mai interesează nici Europa, nici românii. Este foarte trist acest lucru.

Aceste două documente trebuie citite cumva să înțeleagă toată lumea. Ne spun că România s-a întors unde a fost acum 11 ani, înainte de aderare. E un prim rezultat palpabil, vizibil și măsurabil. Guvernarea Dragnea Dăncilă a șters cu buretele eforturile din 11 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri