Reacția Vioricăi Dăncilă după demisia șefului STS: „Mi-aș fi dorit să nu vedem atâta aroganță”

Data actualizării: Data publicării:
ED_ogn_2617_1viorica dancila inquam photos octav ganea
Viorica Dăncilă. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a „salutat” demisia șefului STS, Ionel-Sorinel Vasilca, pe care îl acuză însă de „aroganță”.

Salut demisia șefului STS, pe care, însă, mi-aș fi dorit să îl motiveze ascultarea vocii societății și responsabilitatea față de serviciul pe care l-a condus. Mi-aș fi dorit să nu vedem atâta aroganță din partea domnului Vasilca. Această demisie era necesară din prima zi, pentru gestionarea defectuoasă a cazului de la Olt, nu pentru prejudiciile de imagine aduse instituției. Este nepermis ca într-o asemenea situație șeful STS să ne vorbească de imagine”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

În postarea de pe pagina sa, Dăncilă îi atacă pe Klaus Iohannis și pe Dan Barna. Ea spune că președintele ar fi trebuit să-l demită pe Vasilca, dar că acesta nu a avut nicio reacție. Despre șeful USR spune că a avut o reacție „heirupistă” și „plină de amatorism” în legăturp cu acest caz.

Deciziile care se impun vor fi luate de către Executiv în baza analizelor și rapoartelor emise de grupul de lucru condus de domnul Raed Arafat. De asemenea, voi solicita convocarea de urgență a Parlamentului în sesiune extraordinară și vom implementa deciziile prin OUG. Guvernul nu va pierde timpul”, a spus Dăncilă.

Reacția Vioricăi Dăncilă vine după ce Ionel-Sorinel Vasilca a demisionat din funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), luni dimineață. Demisia a fost anunțată printr-un comunicat de presă și vine după ce serviciul pe care l-a condus a fost acuzat că nu a localizat zona în care se afla Alexandra Măceșanu, adolescenta ucisă la Caracal.

Vasilca a arătat, în comunicat, că „demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituției”, nu pentru că ar avea vreo „vinovăție în exercitarea funcției de preluare și localizare a apelurilor de urgență 112 de către STS”.

Klaus Iohannis a anunțat că a primit demisia Ionel Ionel-Sorinel Vasilca. „În cadrul ședinței Consiliul Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 30 iulie, Președintele Klaus Iohannis va informa membrii Consiliului pentru a lua act de această demisie”, se precizează într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri