Reforma PSD | Lider nou, proiecte vechi

Data publicării:
liviu dragnea cu reporteri

Reactivarea departamentelor, un fel de guvern din umbră, este unul dintre proiectele prezentate de Liviu Dragnea. Nu este însă original, ideea i-a aparţinut lui Adrian Năstase.

„Departamentele PSD vor fi funcționale și eficiente, vor avea structuri în fiecare județ unde membrii de partid se vor înscrie în funcție de pregătirea fiecăruia”, a anunțat, joi, Liviu Dragnea.

Adrian Năstase a creat departamentele PSD pentru a genera politici guvernamentale. Le-a dat celebrul sediu din strada Ion Ionescu de la Brad, iar la finalul discuţiilor, ţinea conferinţe de presă în care prezenta concluziile lucrărilor.

În planurile lui Liviu Dragnea sunt şi tinerii. Vrea să creeze o platformă online unde aceştia să-şi poată prezenta proiectele. Victor Ponta a avut şi el un plan similar - PSD online - care funcţionează şi în prezent şi care a fost coordonat o perioadă de Sebastian Ghiţă.

E timpul să depăşim stadiul like-urilor pe Facebook, vom realiza o platformă reală de dezbatere online, unde tinerii din PSD, dar şi cei care nu sunt membri de partid, să aibă posibilitatea să spună pe de-o parte cum cred ei că trebuie să fie componenta de tineret a acestui partid, iar pe de altă parte să-şi spună şi ei părerea despre cum văd rezolvarea marilor proiecte din această ţară”, a declarat Liviu Dragnea.

Promovarea tinerilor în PSD este de altfel o iniţiativă mai veche. În 2013, Valeriu Zgonea şi Victor Ponta au încercat să susţină câţiva parlamentari PSD din rândul tinerilor care să apară în presă mai des şi să vorbească despre partid. Unul dintre ei este Mihai Sturzu, actualul preşedinte al tineretului PSD-ist.

O altă idee reciclată este şi „1 leu pentru PSD”. În 2006, Mircea Geoană le cerea social-democratilor să-şi plătească contribuţia de 1 leu ca să recupereze din datorii. Cu aceleaşi planuri vine acum şi Liviu Dragnea, în condiţiile în care partidul are mari probleme financiare. 

Citiți și:

Liviu Dragnea: PSD e la răscruce

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri