RETROSPECTIVĂ| Politicieni trași pe linie moartă în 2015 

Data publicării:
victor ponta psd-1

Deşi a fost învins în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, premierul Victor Ponta părea că nu va face niciun pas în spate. Însă, după ce a fost pus sub acuzar de DNA, Victor Ponta și-a anunțat demisia din fruntea PSD printr-o scrisoare pe Facebook.

Cariera politică a fostului şef PSD începea să fie pusă sub semnul întrebării. Rămânea totuşi premier. Nu foarte mult timp, însă. După tragedia de la Colectiv şi protestele din stradă, Victor Ponta a luat decizia să încheie socotelile cu politica mare.

An nefast pentru Elena Udrea

Și cariera Elenei Udrea a suferit lovituri serioase în anul care tocmai a trecut, după ce în 2014 fusese aleasă preşedinte al PMP şi ulterior a intrat în cursa pentru prezidenţiale.

A obţinut doar 5,2 % din voturi, însă ambiţiile politice erau încă mari. Chiar în prima lună a anului trecut a fost pusă însă sub acuzare de către procurorii DNA şi toate planurile politice s-au năruit instantaneu. Primul gest al deputatei a fost plecarea din fruntea PMP.

Fost primar al Slatinei, apoi senator și ministru de Finanţe, Darius Vâlcov părea să aibă o carieră promiţătoare în faţă. Traseul său politic s-a oprit însă în spatele gratiilor, după ce procurorii DNA l-au acuzat, printre altele de luare de mită.

Primarul Capitalei, reținut de DNA

Lui Sorin Oprescu părea că nimic nu îi stă în cale pentru a câştiga un nou mandat la primaria Capitalei în 2016. Ba chiar primise asigurari din parea lui Victor Ponta că, la alegeri, va fi din nou susţinut de către PSD.

Însă acuzaţiile procurorilor DNA au dat peste cap toate toate calculele politice. Sorin Oprescu s-a trezit peste noapte arestat preventiv iar visul unui nou mandat s-a spulberat.

Tot în 2015 şi-a făcut ieşirea din scenă şi fostul primar de la Sectorul 4, Cristian Popescu Piedone, după tragedia din Colectiv. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri