Video S-a deschis circulaţia pe Lotul Cheţani - Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania

Data publicării:
circulatie
Cei 15,7 km deschişi astăzi se adaugă celor 13,55 km dintre Nuşfalău şi Suplacu de Barcău. Foto: Captură video Facebook/Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat, joi, că a fost deschisă circulaţia pe lotul Cheţani - Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania (A3), cu o lungime de 15,7 kilometri. „De astăzi, municipiul Târgu Mureş va avea legături directe pe autostradă până în apropierea municipiului Cluj-Napoca (nodul Gilău), dar şi cu municipiile Turda, Sebeş, Sibiu şi Deva”, a scris Grindeanu, e Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„S-a deschis circulaţia pe Lotul Cheţani - Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania (A3). Aceşti 15,7 km deschişi astăzi se adaugă celor 13,55 km dintre Nuşfalău şi Suplacu de Barcău, pe care se circulă încă din septembrie. De astăzi, municipiul Târgu Mureş va avea legături directe pe autostradă până în apropierea municipiului Cluj-Napoca (nodul Gilău), dar şi cu municipiile Turda, Sebeş, Sibiu şi Deva”, a arătat Sorin Grindeanu, joi după-amiază, pe Facebook.

Potrivit ministrului Transporturilor, cu excepţia celor 13 kilometri ai secţiunii Margina-Holdea (aflată în construcţie), municipiul Târgu Mureş are acum conexiune de mare viteză inclusiv cu municipiile Timişoara şi Arad, dar şi cu Punctul de Trecere a Frontierei de la Nădlac.

Contractul pentru construcţia lotulul Cheţani-Câmpia Turzii a fost semnat în 26 octombrie 2022, ordinul de începere a fost emis în 21 noiembrie 2022, iar termenul de finalizare contractual era luna august 2024.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri